FK Velež Mostar

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Alen Krajnc od danas službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu direktora FK Velež gospodina Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetsedmogodišnjeg polivalentnog igrača, pretežno ofanzivnog reda, vezati za Rođene do 31. maja 2025. godine.

Alen Krajnc rođen je 1. jula 1995. godine u Sloveniji. Ponikao je u NK Drava Ptuj, da bi potom omladinsku karijeru nastavio u NK Aluminij i NK Kooper, u kojem je dobio priliku zaigrati i u prvom timu. Nakon toga, kao devetnaestogodišnjak bio je na posudbi u NK Jadran Dekani. Sa svoje dvadesetdvije godine vratio se u NK Aluminij gdje je proveo četiri godine, ubilježivši skoro stotinu nastupa u Prvoj nogometnoj ligi Slovenije. Iz NK Aluminij odlazi u NK Rogaška, gdje u samo četrnaest nastupa bilježi 10 pogodaka. U FK Velež dolazi iz ND Gorica, gdje je bio standardan prvotimac.

Važno je istaknuti da se Krajnc pokazao kao polivalentan fudbaler kompetentan da odgovori na brojne zahtjeve na pozicijama krilnog, veznog i odbrambenog igrača. Pritom, nastupao je za omladinske U17, U18 i U19 fudbalske reprezentacije Slovenije.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.

Dobrodošel, Alen!Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
9 Juna, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *