FK Velež Mostar

Danas je na gradskom groblju Sutina delegacija FK Velež, koju su predvodili šef Omladinske škole Anel Karabeg i trener Enes Spahić, zajedno sa porodicom i prijateljima našeg Nenada Ćeće Bijedića i legendama Kluba Enverom Marićem i Džemalom Hadžiabdićem položila cvijeće povodom obilježavanja deset godina kako nas je Ćeća prerano napustio u 52. godini života.

Nenad Bijedić rođen je u Mostaru 24.09.1959. godine. Veležovo dijete, izdanak čuvene omladinske škole. Crveni dres je nosio od 1977. godine, pa sve do 1986. godine. U tom periodu odigrao je preko 150 utakmica, i postigao 19 golova. Heroj drugog finala Kupa Maršala Tita, kada je sa svoja dva gola donio pehar u Mostar.

Nakon osvajanja Kupa, odlazi u Bursaspor, gdje će ga prozvati Imperator. Postao je najbolji strijelac u historiji kluba, sa 41 golom u 125 utakmica. Pred sami rat obavljao je funkciju direktora Veleža, a zatim opet odlazi u Tursku, gdje ubrzo postaje trener Burse, a nakon toga i Dyarbakirspora, Sakaryspora, Eskisehirspora i Ankaraspora.

Nenad Ćeća Bijedić umro je 15.08.2011. godine nakon teške bolesti u Mostaru.

Zauvijek u našem sjećanju i našim srcima.

#musvdg

Fazlija Puzic
14 Avgusta, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *