FK Velež Mostar

Iako su na snazi već duže od mjesec dana zabrane okupljanja i preporuke poput one #stayhomestaysafe, naši Rođeni individualno vrijedno rade u ovom periodu kako bi što spremniji dočekali treninge i povratak na teren.

Koliko su u ovom periodu trenirali i pripremali se povrijeđeni igrači Samir Zeljković i Seid Behram?

“Iskreno, meni je ovaj period značio da mogu neometano raditi i spremati se za povratak na terene. Moj raspored i način treniranja je isti kao u periodu prije izolacije. Imam tu sreću pa sam mogao nastaviti istim tempom, pet puta sedmično trenirati. Oporavak i dalje traje, ali sada konačno mogu trčati, tako da već aktivno radim na kondiciji”, kaže Samir Zeljković.

Behram je istakao kako se podrazumijeva da ova pauza i cjelokupna situacija oko korona virusa nije dobro došla, ali što se tiče njegove povrede dala je više vremena da se povreda sanira i zaliječi koljeno koje, kako kaže, nije 100 % oporavljeno.

“Nadam se da ću uskoro biti potpuno spreman za sve zadatke što nas očekuju u narednom periodu. Stvarno sam davao maksimum na ovoj pauzi, posebno radi povrede, a u isto vrijeme sam u detalj pratio program održavanja fizičke spreme”, rekao nam je Seid. Dodao je da s nestrpljenjem očekuje trening, utakmice, druženje, rad s loptom i sl. “Ne prođe dan da se ne čujem sa igračima i trenerima, drago mi je da imamo tako dobar odnos jedni s drugima. Mogu reći da mi momci i treninzi nedostaju i da jedva čekam da opet vidim pun stadion i naše navijače kako slave naše golove i pobjede, jer to je u Mostaru jednostavno način života i svi živimo za te dane i trenutke!”

Samir također sa nestrpljenjem očekuje povratak na teren.

“Radujem se što ću se uskoro vidjeti s timom, taj dio mi je najviše nedostajao u ovom periodu.”

Kada možemo očekivati #comeback?

“Prema trenutnim procjenama ljekara i tima s kojim radim na oporavku, očekujem da se vratim punom snagom i kapacitetom u šestom mjesecu. I stvarno se mnogo radujem tome!”, rekao nam je Samir za kraj ovog razgovora.

Sretno momci!

#musvdg

admin
28 Aprila, 2020

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *