FK Velež Mostar

Pred nama je gradski derbi. U 14. kolu Premijer lige BiH na stadionu “Rođeni“ će gostovati Zrinjski, a tim povodom u press salonu našeg stadiona organizovana je konferencija za medije. Derbi su najavili trener Dean Klafurić, kapiten Denis Zvonić i Ante Oreč.

– Očekivanja su da nastavimo igrati kao na dosadašnjim utakmicama otkako sam trener Veleža. Imamo prepoznatljivi stil i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, što je cilj na svakoj utakmici. Period od prošlog gradskog derbija je kratak. Oni imaju dvije odigrane utakmice više. Mi se nadamo da ćemo ispraviti greške, tome težimo, a ako uspijemo to će biti zalog da se nadamo pozitivnom rezultatu, izjavio je trener Klafurić.

Gradski derbi je posebna utakmica za sve igrače. Kapiten Denis Zvonić učesnik derbija je od 2011. i odigrao ih je veliki broj. Dva puta je bio strijelac.

– Naravno, pred nama je teška i zahtijevna utakmica. Pripremili smo se, analizirali neke stvari, trebamo ispraviti greške… Nadamo se pozitivnom rezultatu, rekao je Zvonić.

Ante Oreč gradski derbi dočekuje u odličnoj formi.

– Ostao je gorak okus iz prošlog derbija. Respektujemo protivnika, vjerujući u naš kvlalitet. Nadam se da ćemo na našem stadionu, pred našim navijačima ostvariti pobjedu, dodao je Oreč.

Detaljan zapis sa današnje konferencije možete pogledati na službenom YouTube kanalu Velež TV, danas od 15 sati.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Adnan Demic
11 Novembra, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *