FK Velež Mostar

Nakon rezultatske krize u kojoj su Rođeni iz četiri prethodne utakmice osvojili samo dva boda, meč protiv jakog i ubojitog Tuzla Cityija dočekan je s priličnom dozom bojazni među navijačima Crvenih. Svojim pristupom i igrom u ovom meču Rođeni su, međutim, dokazali da definitivno nisu zaboravili igrati fudbal.

Utakmica je po Velež počela onako kako se samo moglo poželjeti – ranim vodstvom, koje je nakon realizovanog jedanaesterca donio Zajmović već u 3. minuti. Velež se nakon vodstva nije povukao i do kraja poluvremena nastavio je pritiskati odbranu gostiju.

Drugo poluvrijeme počelo je slično kao i prvo, ranim golom Rođenih, a strijelac je ponovo bio Dženan Zajmović. Već tad je bilo jasno da se igra, do ove utakmice ubojitog, Tuzla Cityija raspala, a Rođeni su nastavili s pritiskom na nesigurnu odbranu gostiju. Do kraja meča mostarski tim postigao je još dva pogotka; prvo je Nermin Haskić povisio na 3:0 (82.min) da bi konačan rezultat, sjajnim udarcem iz voleja, nakon kornera Vehabovića, postavio Emir Halilović (88. min).

Igra, zalaganje i pristup kakve su Rođeni pokazali u ovoj utakmici mogu svakako radovati armiju navijača i bude nadu da za ekipu Amara Osima slijede bolji dani. Dolazeće teško gostovanje banjalučkom Borcu u Novom Gradu novi je ispit pred Crvenima i prilika da se, još jednim dobrim rezultatom, potvrdi da se Rođenima vratilo poljuljano samopouzdanje I konačno izađe iz rezulatske krize. Nimalo ne sumnjamo da će upravo tako i biti.

Velež: Bogdanović, Ikić, Kvakić, Hasanović, Pavić (Ovčina), Dejanović (Ćosić), Zeljković, Halilović, Anđušić (Vehabović), Džanković (Pantelić), Zajmović (Haskić)

Tuzla City: Fejzić, Šukilović (Nargalić), Nukić (Dario), Kuzmanović, Karjasević, Mesinović (Smajlagić), Čeliković, Mišić, Mehidić, Pantelić (Veselinović), Coulibaly (Eleouet)

Harun Cilic
6 Septembra, 2022
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *