FK Velež Mostar

Prvi dan ovog vikenda bio je rezervisan za prijateljske utakmice omladinskih selekcija FK Velež, kao i turnir pionira u Brezi.

Na turniru ARGENTARIA 2020, IX Dječijem memorijalno – edukativnom turniru, pored naše selekcije, nastupili su: FK Rudar Breza, MNK Vogošća, NK Bosna Visoko, FK Olimpik Sarajevo, FK Tuzla City. Pioniri FK Velež ( 2006. i 2007. godište) u finalu su bili bolji od vršnjaka iz FK Tuzla City te tako osvojili prvo mjesto na ovom turniru u Brezi. Za najboljeg igrača turnira proglašen je naš Omar Kuko.

Pretpioniri FK Velež igrali su svoje prijateljske utakmice u Sarajevu, a dječaci rođeni 2008. godine bili su bolji od FK Novi Grad te su slavili rezultatom 3:0. Pretpioniri rođeni 2009. godine bili su bolji od svojih vršnjaka iz FK Novi Grad. Krajnji rezultat te utakmice bio je 3:1.

Kadetska i juniorska selekcija Omladinske škole “Muhamed Mujić” igrale su prijateljske utakmice u Hadžićima, protiv domaćina FK Radnik. Kadeti su izgubili rezultatom 2:1, dok su juniori remizirali 1:1.

admin
5 Jula, 2020

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *