Remi Veleža i Sarajeva

Danas je na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni odigrana prijateljska utakmica između Veleža i Sarajeva. Na kraju, završilo je remijem, 1:1.

Rođeni nisu previše mijenjali u odnosu na dobro odigrano prvo poluvrijeme protiv Mladosti, tako da su od prve minute krenuli : Bobić – Alikadić, Imamović, Kuduzović, Doljančić – Zvonić, Ćosić – Kulović, Mujezinović, Ovčina – Mujanović.

Sarajevo je krenulo u sastavu : Pavlović, Adukor, Mihojević, Šabanović, Bekić, Sarić, Mustafić, Rahmanović, Hebibović, Halilović, Ahmetović.

Prvi su zaprijetili Rođeni u 2. minuti, ali udarac Mujezinovića odlazi preko gola. Na drugoj strani, pokušao je Halilović, čiji udarac brani Bobić. Sarajevo je kako je vrijeme odmicalo postajalo sve opasnije, pa su preko Hebibovića u par navrata imali priliku da dođu do prednosti.

Rođeni su parirali gostima i pokušavali pas igrom da dođu do gola, ali je nedostajao zadnji pas kako bi ozbiljnije  zaprijetili golu Pavlovića. Sredinom poluvremena ozljedio se Ovčina, a u igru je ušao Seid Behram. Tada je došlo do male rokade u timu, jer je Kulović prešao lijevo, a Behram zauzeo mjesto uz desnu aut liniju. Iz prekida su pokušali Sarić kod gostiju, a Mujezinović kod domaćih, ali njihov udarac je završio pored gola.

Prvi do gola dolaze gosti. Halilović u 30. minuti odlično šutira sa 17 metara i postiže lijep gol. Nakon toga, pokušali su zaprijetiti Ćosić i Behram, ali bez uspjeha. Sarajevo je bilo konkretnije i opasnije u prvom poluvremenu, i zasluženo su na odmor otišli sa vodstvom od 1:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju sa jednom izmjenom. Umjesto Alikadića koji je dobio nezgodan udarac u nogu, ušao je Hamza Mešanović. On je otišao lijevo, a na desnu stranu odbrane se vratio Doljančić. Gosti su na teren izveli novih 11 igrača.

Prvo je Velkoski pokušao iznenaditi Bobića, ali bez uspjeha. Na drugoj strani, Mujanović je iskoristio grešku Herića, nakon koje se odlično snalazi pred golom gostiju i postiže gol za 1:1. Igrala se 50. minuta.

Nakon gola, gledali smo ravnopravnu utakmicu, koja je bila isprekidana velikim brojem izmjena, i ponekim neopreznim startom igrača. Kod domaćih, priliku za igru su dobili Mrgan, Isić, Tipura, Vasić, Obradović i Kukić, umjesto Kuduzovića, Imamovića, Bobića, Mujezinovića, Kulovića i Mujanovića.

Gosti su preko Kuzmanovića pokušali doći do novog gola, ali je Doljančić odlično intervenisao i izbacio loptu u korner. Na drugoj strani, Behram je dva puta pokušao, ali nije bio precizan.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, tako da je završilo prijateljski, 1:1.