FK Velež Mostar

Na stadionu Rođeni večeras je odigrana utakmica u okviru 28. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež i FK Borac, koja je zbog situacije na tabeli slobodno mogla ponijeti epitet „derbi prvenstva“. Nakon 90 minuta sportske borbe na terenu, završeno je remijem, 1:1. Za Rođene je pogodio Brandao, a za goste Vranješ sa penala u 88. minuti.

Rođeni su igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Ovčina, Zvonić, Zeljković, Dario – Hasanović, Pršeš – Vehabović, Anđušić, Brandao – Georgijević. Na klupi su bili Kjosevski, Alagić, Cheshmedjiev, Jelovac, Radović, Behram, Cvijanović, Zubanović i Sijamija.

Za FK Borac igrali su: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Subić, Vranješ, Mehanović, Zakarić.

Prvi na utakmici prijeti Edo Vehabović koji dobro šutira, ali lopta zamalo prolazi pored stative Pavlovića. Na drugoj strani, nakon kornera zaprijetio je Subić. U 16. minuti šutirao je Hasanović, ali pravo u Pavlovića.

Gledali smo jednu ravnopravnu i tvrdu utakmicu tokom nastavka poluvremena. Ziljkić je pokušao u 29. minuti, da bi na drugoj strani Georgijević sjajnim lažnjakom doveo sebe u poziciju da šutira, ali na kraju odbrana gostiju blokira udarac. U 40. minuti Mehanović se našao u prilici da ugrozi Bogdanovića, ali je odbrana Veleža na vrijeme otklonila opasnost.

U 41. minuti zbog povrede igru je napustio golman Pavlović, kojeg je zamijenio Lakić. Do kraja poluvremena Ziljkić je probao iz slobodnog udarca, ali je Bogdanović dobro reagovao. Tako se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme otvaraju u istom sastavu, ali i golom u 57. minuti. Ovčina je ubacio loptu u sredinu 16-erca, a Brandao sjajno reaguje i to je vodstvo Veleža 1-0!

U 64. minuti velika šansa za Rođene. Prvo je Anđušić dobro prošao i šutirao, ali njegov udarac blokira odbrana Borca, nakon čega lopta dolazi do Daria, čiji udarac ide zamalo pored gola. Na drugoj strani, nakon guzve na vrhu 16-erca, lopta se odbija do Zakarića, koji loše šutira.

U 70. minuti izvršena je dvostruka izmjena u timu Veleža. U igru su ušli Radović i Cheshmedjiev, a izašli su Brandao i Pršeš. Tada je došlo do malih rokada u timu, pošto je Dario prešao na desnu stranu odbrane, lijevo je otišao Radović, Ovčina se pomjerio naprijed, a Vehabović je ušao u sredinu.

U 76. minuti dobra šansa za Rođene, ali Anđušićev udarac ide pored gola. Prije toga, Anđušić je pokušao uposliti Vehabovića na drugoj stativi, ali bez uspjeha. Ubrzo je u igru ušao i Cvijanović, umjesto Georgijevića. U 82. minuti Radović je dobro ubacio, do lopte dolazi Zvonić, ali lopta ide pored gola.

U 88. minuti sudija Grbić svira penal za goste, a siguran sa penala je Vranješ za 1:1. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da je završeno remijem, 1:1!

Fazlija Puzic
30 Aprila, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *