FK Velež Mostar

Proteklog vikenda svoje utakmice u okviru omladinskih takmičenja igrale su i selekcije FK Velež, te su postignuti sljedeći rezultati:

JUNIORI

Juniori, koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug, svoju utakmicu igraju sutra (19.04.) u Stocu protiv istoimene ekipe.

Na tabeli, Rođeni drže 1. mjesto sa 52 boda.

KADETI

Kadeti su u subotu (16.04.) u okviru 5. kola Elitne Premijer lige BiH bili domaćini FK Sarajevo, te su remizirali rezultatom 1:1. Strijelac gola za Rođene bio je Haris Jogunović.

Na tabeli, kadeti se nalaze na 3. mjestu sa 52 boda, dok je Sarajevo sigurno na 1. mjestu sa 69 bodova, a druga je ekipa Željezničara sa 56 bodova.

U narednom kolu Rođeni će ugostiti FK Željezničar.

_ _ _ _ _

Kadeti koji se zajedno sa juniorima takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug gostuju u Stocu, 19.04., kod istoimene ekipe.

PIONIRI

Pioniri su u subotu (16.04.) u okviru 5. kola Elitne Premijer lige BiH bili domaćini FK Sarajevo, te su remizirali rezultatom 2:2 (Amer Zekić, ag.)

Na tabeli, pioniri se nalaze na 6. mjestu sa 40 bodova.

U narednom kolu Rođeni će ugostiti FK Željezničar.

_ _ _ _ _ _

Pioniri i pretpioniri  koji se takmiče u okviru HNK lige u subotu 16.04. gostovali su HNK Branitelj. Pioniri Veleža upisali su sigurnu pobjedu, bilo je 2:5 (2x Mirza Ćumurija, 1x Ajas Ćurić, Anes Ćurić i Mirza Tiro), dok se rezultati pretpionira ne registriraju.

Na tabeli, pioniri Veleža zauzimaju 4. mjesto sa 26 boda. U narednom kolu, mali Rođeni će ugostiti u srijedu 20.04. HNK Čapljina.

Fazlija Puzic
18 Aprila, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *