FK Velež Mostar

Photo: Facebook FK Krupa

Danas je u Krupi na Vrbasu odigrana utakmica 15. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Krupa i FK Velež Mostar. Nakon 90 minuta igre na terenu sa umjetnom travom, završilo je bez pobjednika rezultatom 1-1.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Ćosić, Bihorac, Zeljković, Radović – Osmić, Pršeš – Cvijanović, Brandao, Anđušić – Mulić.

Na klupi su bili Kjosevski, Zvonić, Dario, Alagić, Ovčina, Sijamija, Čatić, Vehabović i Ćivić.

Na drugoj strani, za FK Krupa igrali su: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, Modić, Nikolić, Dujaković, Palić, Filipović, Andrejić, Mandić.

Na klupi su bili Abdulahović, Pavlović, Puzigaća, Vidović, Đogić, Maksimović, Vukmanović, Aćimović i Nikolić.

Prvi na utakmici svoj udarac je oprobao Osmić u 9. minuti, ali lopta ide pored gola. U 12. minuti došlo je do male gužve na terenu kada su igrači Veleža tražili drugi žuti za Makitana, koji je sa leđa faulirao Brandaa, ali je sudija Mulahasanović procijenio da to nije za karton. Na drugoj starni, Filipović je šutirao u 13. minuti, ali Bogdanović brani.

U 18. minuti svoj udarac je oprobao Ćosić, ali lopta ide preko gola, da bi na drugoj strani Mandić u 28. i 30. minuti imao priliku da dovede Krupu u vodstvo, ali Bogdanović u oba navrata odlično brani. Vrijedi spomenuti da je Krupa igrala čvrsto i agresivno, što pokazuje podatak da su zaradili tri žuta kartona.

U 35. minuti Anđušić je pao u 16-ercu Krupe ali sudija Mulahasanović, koji  je bio blizu mjesta pada, procijenio da se igra nastavi. U 40. minuti Radović je nakon kornera imao priliku da zaprijeti golu Krupe, ali iz dobre pozicije sa vrha 16-erca šutira visoko preko gola. Do kraja poluvremena iz slobodnog udarca probao je Mulić, ali se lopta od živog zida odbija u korner. Na drugoj strani, Bihorac je zbog prekršaja dobio žuti karton, te će propustiti narednu utakmicu protiv Sarajeva. Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni su otvorili u istom sastavu. U 50. minuti Mandić je nakon kornera spretno šutirao glavom, te pogodio stativu gola Veleža. Na drugoj strani, Radović je u 55. minuti probao iz slobodnog udarca, ali se lopta odbija od živi zid i odlazi u korner, nakon kojeg je dobro reagovala odbrana Krupe.

Trener Dudić u 60. minuti radi dvostruku izmjenu, Zvonić i Vehabović su zamijenili Anđušića i Pršeša. Nakon izmjena, Zeljković se pomjerio u sredinu, a Brandao otišao na lijevu stranu napada. U 64. minuti Cvijanović je probao uposliti Mulića, ali Makitan u posljednji trenutak izbija loptu u korner.

U 68. minuti izvršena je nova dvostruka izmjena u timu Veleža, Ćivić i Dario zamijenili su Bihorca i Osmića. Nakon izmjena, Ćosić se pomjerio u sredinu, a Dario zauzeo njegovo mjesto na desnoj strani odbrane. Na drugoj strani, Nikolić je u 74. minuti šutirao, ali Bogdanović brani.

U 75. minuti dosuđen je penal za Velež, kada je Kolak faulirao Zeljkovića, kojeg je odlično uposlio Brandao. Sa penala siguran je bio Fejsal Mulić za vodstvo Veleža. Ipak, Krupa brzo odgovara, te u 82. minuti preko Aćimovića, koji je tek ušao u igru, dolaze do izjednačenja.

Posljednju petu izmjenu iskoristio je trener Dudić u 84. minuti kada je Ovčina zamijenio Mulića. U 88. i 90. minuti požutili su Ovčina i Cvijanović, tako da će i oni morati propustiti narednu utakmicu. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, tako da se završilo remijem. Krupa – Velež 1:1!

U narednom kolu, Velež će ugostiti FK Sarajevo.

#musvdg

admin
22 Novembra, 2020

1 comments on “Remi Krupe i Veleža

  1. Vidjećemo kako će u zakašljenoj tranformaciji sportske forme FK VELEŽ odgovoriti protiv Sarajeva i potome ćemo suditi ,da li Dudić upravlja sportskom formom savojih izabranika kroz trenažni proces!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *