FK Velež Mostar

Danas je na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli odigrana prijateljska utakmica između NK GOŠK i FK Velež Mostar. Na kraju 90 minuta igre u vrućim vremenskim uslovima, završilo je remijem 1-1, a jedini strijelac za Rođene bio je Omar Pršeš u 11. minuti.


Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Ćosić, Zvonić, Alagić, Ćivić –Hasanović, Radovac – Vehabović, Pršeš, Brandao – Cvijanović. Na klupi su bili Bobić, Zeljković, Osmić, Bihorac, Dario, Sijamija, Jelovac i Zvizdić.


NK GOŠK: Lukač, Arsić, Jusufbašić, Simeunović, Mihajlović, Šunjić, Šivšić, Korniev,Rizvanović, Samardžić, Šantić.
Rođeni su ofanzivno krenuli prema golu domaćina, tako da su priliku imali Cvijanović,Alagić, Vehabović i Brandao, dok je za domaćina slabim udarcem pokušao zaprijetiti Samardžić. Ipak, u 11. minuti Omar Pršeš lijepim udarcem sa 20-ak metara pogađa mrežu Lukača.
U 31. minuti domaćini u preko Simeunovića zaprijetili, ali je Ćivić u zadnji momenat uspio blokirati udarac nakon čega je lopta otišla u korner iz kojeg GOŠK nije uspio ništa uraditi. Na drugoj strani, Vehabović je imao priliku dobrim centaršutom da uposli Cvijanovića pred golom domaćina, ali lopta odlazi skroz na drugu stranu terena. Na poluvrijeme se tako otišlo
sa minimalnom prednosti Veleža.


Drugo poluvrijeme Rođeni su krenuli u sastavu: Bobić – Dario, Zeljković, Alagić, Ćivić , Osmić, Radovac – Ovčina, Pršeš, Brandao- Čatić.
U 52. minuti Čatić je dobro prošao po lijevoj strani, te centaršutom pronašao Ovčinu, koji volej udarcem pokušava, ali lopta odlazi preko gola. U 58. minuti priliku za igru dobio je Bihorac, umjesto Alagića. Upravo je Bihorac čim je ušao blokirao Jusufbašića koji je mogao opasnije ugroziti gol Veleža.
U 60. minuti Ovčina se spustio prema golu domaćina, snažno šutirao, ali pravo u Lukača koji izbija u korner, nakon kojeg je probao i Čatić, ali bez uspjeha. Jusufbašić je u 63. minuti napravio fair play potez jer je prekinuo napad u trenutku kada je bio blizu ulaska u 16-erac, nakon što je vidio da jedan igrač Veleža leži na terenu.
U 69. minuti Ćivić je uputio centaršut na koji su zakasnili Čatić i Brandao na drugoj stativi. Nakon kratke pauze za osvježavanje u 71. minuti priliku za dobili su mladi Jelovac i Sijamija, a igru su napustili Ćivić i Brandao. Ubrzo je u igru ušao i Zvizdić, a izašao Radovac.
Najbolju priliku domaći su imali u 83. minuti kada je Turanjanin šutirao iz dobre pozicije pored gola. Ipak, u 86. minuti GOŠK dolazi do izjednačenja kada je odbijanac Jusufbašića u mrežu pospremio Radić, što se na kraju ispostavilo konačnim rezultatom, 1-1. Rođeni u srijedu, 8. jula, putuju na Kupres gdje će 10. jula igrati prijateljsku utakmicu protiv
FK Tuzla City.

musvdg

admin
5 Jula, 2020

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *