FK Velež Mostar

Rođeni su danas u Antaliji odigrali treću utakmicu u okviru priprema u Turskoj protiv PFC Krylia Sovetov, a ukupno petu od početka priprema. Na kraju 90 minuta igre, završilo je bez golova, 0-0.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Kjosevski – Ćosić, Zvonić, Osmić, Radović – Hasanović, Radovac – Cvijanović, Anđušić, Brandao – Georgijević.

Prvi na utakmici prijete Rođeni preko Cvijanovića u 6. minuti a zatim i Radovca u 16. minuti, čiji udarac brani golman. Nastavak igre u prvom poluvremenu donio je igru pretežno između dva 16-erca, a pred kraj poluvremena zaprijetio je i novajlija Georgijević, ali bez promjene rezultata. Tako se na odmor otišlo bez golova, 0-0.

U drugom poluvremenu više želje je pokazao Velež koji je bio agresevniji i ofanzivniji na terenu. Cvijanović je u 60. minuti oprobao svoj udarac, pravo u golmana. Nakon toga, u šansi se našao i Hasanović, ali bez promjene rezultata.

Sredinom poluvremena priliku za igru dobili su Vehabović i Ovčina umjesto Brandaa i Georgijevića. Do kraja utakmice Velež je pokušavao doći do gola, ali na kraju je završeno remijem bez golova, 0-0.

Sa ovom utakmicom Rođeni su završili sa pripremama u Turskoj, a povratak u Mostar je planiran 16. februara.

#musvdg

admin
15 Februara, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *