FK Velež Mostar

Rođeni sutra na svome terenu igraju protiv NK Široki Brijeg meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili trener Feđa Dudić i igrač Samir Radovac, a nakon toga i trening.

Feđa Dudić:

“Uzet ću mali uvod pošto je ovo moje prvo obraćenje nakon meča protiv Radnika. Malo sam i ja uzeo predah od svega i da se malo slegnu neke stvari. Prvo ću reći da smo odmah nakon te utakmice imali sastanke s Upravom i jednostavno vidio sam u ljudima da znaju da cijene i poštuju sve ovo što smo ja i ekipa zasad napravili i sutra ujutro smo se ponovo našli i zajednički odlučili da krenemo dalje. Zahvaljujem se na podršci, zahvaljujem se navijačima na brojnim porukama podrške i jedan od razloga zašto je donesena odluka u drugom smjeru je bila i ta”.

Momcima se zahvaljujem na meču u Tuzliu koji su odigrali jako dobro i vidi se da je sva ta priča došla do njihovih ušiju. Vidjeli smo jednu drugačiju ekipu nego u prethodnim mečevima. Nakon Tuzle ostao je žal za pobjedom jer primiti gol u 95. minuti nikada nije fino, ali eto Bože moj nadam se da će nam se to vratiti. Vraćam se ponovo na navijače jer je veliko bilo to doživjeti, ovdje je prolazilo dosta ljudi i trenera, ali ovaj put je drugačije i tada sam shvatio da su velike stvari urađene u prethodnom periodu. Neko me može voljeti ili ne voljeti, ali sigurno za ovo koliko sam ovdje mora cijeniti ovo što je napravljeno, a napravljeno je puno”.

“Sigurno da Velež nakon rata igra najljepši fudbal, nakon 33 godina ostvaren plasman u Evropu, afirmisali smo mnoge igrače i neki su postali reprezentativci. Što mogu poručiiti jeste da dok sam još tu nastaviću predano da radim i možda sa još više motiva. Sigurno ću i dalje davati sve od sebe za ovaj klub”.

Dudić se nakon toga osvrnuo i na sutrašnji meč protiv Širokog Brijega.

“Što se tiče utakmice sutra imamo ponovo malih zdravstvenih problema po pitanju mladih igrača. Dejanović je tek počeo individualno da trenira, Hajdarević je dobio crveni za juniore koji se nažalost prenosi ovdje. Džanković je dobio udarac u list i ima veliki hematom i probat ćemo bilo kako da ga osposobimo. Čestitam mu ovom prilikom za poluvrijeme koje je odigrao u Tuzli. Cvijanović ima tri žuta, a ostali su hvala Bogu svi na raspolaganju”.

“Široko Brijeg sigurno dosta kompaktniji i bolji u odnosu na naš prvi meč. Jači su za dva imena Mujana i Blagajića kojih tada nije bilo. Nema Jurilja i povrijeđenog Begića, ali sigurno da im je Mujan donio ogroman kvalitet prema naprijed. Drago mi je da je i kolega Ivanković dobio podršku što sam ja i govorio nakon te prve utakmice. Klub je stao iza njega i pokazao je da će u budućnosti dosta doga napraviti kao trener jer znam koliko je predan svom poslu. Čestitam mu na rezultatima, ali sutra želimo pobjedu i da prekinemo negativan niz.

“Momcima sam rekao da smo prošle sezone primili gol protiv Olimpika u 94. minuti, a nakon toga smo vezali tri pobjede. Nadam se da će i ovaj put biti neki okidač i da će se sreća vratiti na našu stranu koju nismo imali ove sezone. Nismo najbolje radili posao, ali nadam se da će sada krenuti”.

Samir Radovac:

“Što se tiče utakmice u Tuzli prvo bih se na to bazirao. Mislim da je to naša najborbenija utakmica u ovom dijelu sezone i ostaje žal što nismo odnijeli sva tri boda, ali nadamo se da će nam se okrenuti u nekim drugim utakmicama. Pred nama su tri utakmice i nadam se da ćemo osvojiti što više bodova da bismo proljeće dočekali što mirniji. I dalje smo u Kupu, tu smo u četvrtfinalu i nadam se da će naš žrijem isto potrefiti i da ćemo kroz Kup pokušati izboriti Evropu”, rekao je Radovac na početku.

Nakon toga fudbaler Veleža osvrnuo se i na sutrašnji meč.

“U igri je još dosta mečeva. Već sutra nas čeka meč protiv Širokog koji je dosta podigao formu. Doveli su dvojicu novih igrača koji su im donijeli svježinu, sigurno da su agilniji prema naprijed i dosta bolja ekipa nego kada smo ih pobijedili na Pecari sa 1:0. Sutra je hercegovački derbi i mislim da će biti jedna prava borbena utakmica, teren i uslovi će biti dobri i nadam se da ćemo pobijediti i podići našu formu kako bismo što bolje priveli kraju prvi dio sezone”.

Fazlija Puzic
18 Novembra, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *