FK Velež Mostar

Danas je na stadionu Rođeni održana prozivka prvog tima Veleža pred nastavak sezone 2021/22. Prije prvog treninga, prisutnim predstavnicima medija obratili su se Feđa Dudić, Haris Ovčina i novi igrač Nermin Haskić.

“Igrači su došli u dobrom stanju, prije svega sa kilažom. Svi su smršali, moram ih pohvaliti. Iz sezone u sezonu postaju sve veći profesionalci. Shvataju da žive od ovoga i da je ovo njihov posao. Danas startamo sa treninzima, dogovorili smo sedam prijateljskih utakmica. Nismo jednu planirali, ali smo dobili poziv od Hajduka, iako nam ta utakmica dolazi možda i prerano prihvatili smo poziv”, između ostalog rekao je trener Dudić.

Nermin Haskić nije krio da jedva čeka nove izazove:

“Tek sam došao, ali radujem se prvom treningu i utakmicama. Što se mene tiče, imam motivaciju i nadam se da ću to moći prenijeti i na saigrače. Normalno da ćemo ići od utakmice do utakmice, svjestan sam šta se i od mene očekuje. Nadam se da će pripreme proći kako treba”

Haris Ovčina je prisjetio lijepih trenutaka iz prošle sezone, koji će biti dodatni motiv da se isto ponovi i u 2022. godini:

“Prošla godina je bila lijepa za sve nas. Sada idu pripreme za novu polusezonu. Nadam se da ćemo ispuniti ciljeve. Dat ćemo sve od sebe. Prvi cilj je da odradimo dobro pripreme”

Fazlija Puzic
13 Januara, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *