FK Velež Mostar

Pred Rođenim je još jedna važna utakmica. Vremena za predah nakon Zvijezde 09 gotovo da nije bilo, pošto već sutra na našem stadionu gostuje konkurent u borbu za evropska takmičenja, Sloga iz Doboja. Tim povodom danas je u Press salonu stadiona “Rođeni“ održana konferencija za medije na kojoj je na pitanja novinara odgovarao šef stručnog štaba Dean Klafurić.

– Očekuju nas teška utakmica i protivnik koji igra defanzivno organizovan fudbal. Imaju problema u posljednje vrijeme, ali smo fokusirani na ovu utakmicu i ne gledamo ono šta je bilo, već šta je sad. Naravno, pošto igramo na domaćem terenu, želimo se nametnuti i igrati svoj stil, kao i u svakoj utakmici, te doći do pobjede, kazao je Klafurić.

Šef Klafurić istakao je da će kadar Rođenih biti bogatiji za Antu Oreča i Asmira Suljića koji su odradili suspenziju zbog akumuliranih kartona, ali i to da mu je posebno drago da su igrači koji su protiv Zvijezde 09 ušli sa klupe pokazali svoj kvalitet i ekipi dali dodatnu energiju koja nas je na kraju dovela do nove pobjede.

Finiš je sezone i svi dobro poznaju jedni druge, apostrofirao je naš trener, govoreći o sutrašnjem protivniku.

– O sutrašnjem protivniku znamo dosta toga. Igrali smo već dvije utakmice, tako da u ovom slučaju nije teško biti upoznat sa kvalitetima protivnika, jer smo već svi u nekom zamahu. Jedino što je bitno je regenerisati ekipu, tako da, što se tiče taktičke pripreme, nije problem. Sve znamo jedni o drugima, dodao je.

Za sam kraj današnje konferencije za medije prvi strateg Rođenih Dean Klafurić iskoristio je priliku da još jednom pozove sve naše navijače da u što većem broju dođu na naš stadion i pruže podršku ekipi u ostvarenju naših ciljeva, ali i da svojim dolaskom pruže podršku Centru “Los Rosales” u održavanju 4. Međunarodnih igara za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju. Napominjemo Fudbalski klub Velež je i ove godine, izdvajanjem dijela sredstava od prodatih ulaznica, odlučio pomoći organizaciju i održavanje ovog uistinu pažnje vrijednog događaja.

Meč Veleža i Sloge Meridian na programu je sutra na stadionu “Rođeni” s početkom od 18 sati.
Kompletnu konferenciju za medije možete pogledati na YouTube kanalu Velež TV-a.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
22 Aprila, 2024
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *