FK Velež Mostar

Danas je na stadionu Tušanj odigrana utakmica 11. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Tuzla City i FK Velež. Na kraju, pobjeda FK Tuzla City rezultatom 2:1.

Za Rođene su igrali: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Ovčina, Hasanović, Salčin, Zajmović, Dejanović.

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Gavrić, Mehanović, Džafić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Morris, Đerić, E. Mehanović

Domaćin odlično otvara utakmicu i brzo dolazi do dva gola prednosti. Prvo je mehanović pogodio sa penala u 3. minuti, da bi Mišić u 8. minuti postigao drugi gol.

Nakon toga, Rođeni su nastavili da igraju, preuzeli su terensku inicijativu i pritiskali na gol domaćina. U 28. minuti zbog povrede igru je napustio Salčin, a ušao je Cvijanović.

Pred kraj poluvremena Rođeni dolaze do gola kada se Zajmović najbolje snalazi pred golom Fejzića. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 2:1.

U drugom poluvremenu Rođeni su cijelo vrijeme igrali napadački, pravili pritisak na gol domaćina, ali lopta jednostavno nije “slušala” igrače Veleža.

Cvijanović je u par navrata prijetio, ali bez promjene rezultata. U igru su kasnije ušli Zubanović , Brandao, Peco i Dario, ali se domaćin ogranizovano branio, te tako na kraju upisao pobjedu koja ga zadržava na prvom mjestu.

#musvdg

Fazlija Puzic
25 Septembra, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *