FK Velež Mostar

Omladinske selekcije Veleža su u sedmom kolu Premijer omladinske lige BiH U-15 (pioniri) i U-17 (kadeti) ugostile pripadajuće selekcije NK Široki Brijeg na pomoćnom terenu stadiona Rođeni u Mostaru. Također, u subotu je odigrano i treće kolo Omladinske lige BiH grupa Jug, u kojem su U-19 (juniori) i U-17 (kadeti) selekcije Veleža gostovale kod ekipa HNK Čapljina na stadionu Bjelave.

Pioniri Veleža su odigrali utakmicu bez golova sa pionirskom ekipom NK Široki Brijeg, pa je rezultat na kraju bio početnih 0:0. Nakon podjele bodova, naši pioniri se nalaze na visokom 2. mjestu na tabeli Premijer omladinske lige BiH U-15 2022/2023 sa ukupno 14 bodova.

Sa druge strane, Veležovi kadeti su poraženi od kadetske ekipe NK Široki Brijeg rezultatom 0:1. Nakon ovog poraza, nalaze se na 8. mjestu na tabeli Premijer omladinske lige BiH U-17 2022/2023 sa ukupno 9 bodova.

U narednom 8. kolu, pioniri i kadeti Veleža će ugostiti ekipe FK Sloga Doboj na pomoćnom terenu stadiona Rođeni.

U subotu, 27.08. je odigrano i 3. kolo Omladinske lige BiH grupe Jug, u kojem su juniori Veleža ostvarili vrlo uvjerljivu pobjedu nad juniorskom ekipom HNK Čapljina rezultatom 0:8. Trostruki strijelac za Rođene je bio Čamdžić Alen, a po jedan gol su dali: Pandžić Tarik, Halilović Edis, Puce Dženan, Gadara Anes i Sadiković Admir. Nakon tri odigrana kola, naši juniori se nalaze na 1. mjestu na tabeli Omladinske lige BiH grupa Jug.

Kadeti Veleža za Omladinsku ligu BiH grupa Jug su remizirali sa kadetima HNK Čapljina rezultatom 1:1. Strijelac gola za Rođene je bio Kurtović Eman. Nakon tri odigrana kola, naši kadeti se nalaze na 1. mjestu na tabeli Omladinske lige BiH grupa Jug.

U narednom 5. kolu, kadeti i juniori Veleža će ugostiti ekipe HNK Grude na pomoćnom terenu stadiona Rođeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *