FK Velež Mostar

Danas su selekcije pionira (U-15) i kadeta (U-17) gostovale u Trebinju, gdje su u okviru Premijer lige BiH igrali protiv vršnjaka iz FK Leotar.

Pioniri Veleža upisali su sigurnu pobjedu rezultatom 0:6. Dvostruki strijelac bio je Omar Rahimić, dok su po jedan gol dali Haris Džinović, Nedim Nuhanović, Ali Šoše i Faris Puce.

Na tabeli, pioniri Veleža nakon osam odigranih utakmica zauzimaju 2. mjesto na tabeli sa 19 bodova, jedan manje od lidera FK Tuzla City.

Kadeti Veleža su također upisali pobjedu, bilo je 1:3. Strijelci su bili Ajdin Šemšić, Nedin Kajan i Berin Gasal.

Na tabeli, kadeti Veleža nakon osam odigranih utakmica zauzimaju 4. mjesto sa 17 bodova.

U narednom 9. kolu Rođeni će ugostiti selekcije FK Željezničar.

Za vikend koji je iza nas pioniri Veleža su upisali pobjedu protiv FK Sarajevo rezultatom 1:2. Strijelci su bili Haris Džinović i Amer Zekić. Kadeti su doživjeli poraz rezultatom 2:1, a strijelac jedinog gola bio je Nedin Kajan.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Iza juniora Veleža koji se takmiče u okviru Omladinske lige Jug su odigrana tri kola, nakon kojih imaju 7 osvojenih bodova. Upisane su pobjede protiv GOŠK-a u Gabeli (0:1, Emir Rebac) i Brotnja u Čitluku (0:5, 3x Džanin Gosto, 1x Kenan Salčin, a.g.), te remi na pomoćnom terenu protiv Tomislava 2:2 (Amer Mašetić, Emir Rebac).

Fazlija Puzic
1 Septembra, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *