FK Velež Mostar

Zbog aktuelne situacije i pandemije korona virusa, Rođeni već nešto više od mjesec dana treniraju individualno, prema planu treninga koji je za njih pripremio stručni štab.

U prilozima i video isječcima koje smo mogli vidjeti na YouTube kanalu Velež TV prikazali smo samo neke od individualnih treninga Rođenih. Omar Pršeš, kao i većina fudbalera, očekuje da se cjelokupna situacija
što prije smiri kako bi se sve vratilo “na staro”.
Imamo plan i program koji smo dobili od našeg trenera te se pridržavam svega. Svakodnevno treniram kako bih što spremniji dočekao nastavak sezone“, kaže Omar.


Vrijedno rade, treniraju, održavaju fizičku spremu, prate plan, ali bez obzira na to, većini nedostaje lopta, druženje, trening, utakmica i sve ono što se dešavalo prije nego što je cijeli svijet zahvatio virus.
Kao i svaki sportista koji se bavi ovim poslom i voli ono što radi, sigurno da sam poželio loptu, ekipu, zajedničke treninge i fudbal generalno. Nadam se da će se uskoro cijela situacija stabilizovati i da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali. Sigurno da će nam biti jako teško i naporno zbog gustog rasporeda koji nas očekuje, ali šta je tu je, svi smo u istom košu.
Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima kao što je to bilo prije pandemije koja nas je zadesila
“, rekao je Omar.


Na kraju ovog razgovora pitali smo ga da nam izdvoji jednu od šala ili zabavnih i simpatičnih sličica koje kruže
društvenim mrežama u toku ove pandemije. On je predložio sljedeću:
“Hoće li se sastavljati 1. maj i Nova godina? Priča li se šta?” 🙂

admin
21 Aprila, 2020

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *