FK Velež Mostar

U sali mostarskog hotela Bristol poslije dvije godine je održana redovna izvještajna skupština FK Velež.

Na sjednici je prisustvovalo 29 od 50 čime je ispunjen uslov za kvorum. Skupštinu je vodio predsjednik ovog klupskog organa, Almir Taso, a prisutnima se obratio i predsjednik UO Šemsudin Hasić.

Skupština je počela intoniranjem himne Bosna i Hercegovinem te odavanjem nevino stradalim i ubijenim žrtvama genocida u Srebrenici učenjem fatihe ili minutom šutnje. Nakon toga, delegatima je prezentovan izvještaj o urađenom u proteklom periodu, kao i o postignutim rezultatima.

Došlo je do promjena i u samom rukovodstvu kluba. Novi član Upravnog odbora je postao Adnan Šteta, aktuelni ministar saobaćaja u Vladi Kantonu Sarajevo.

Šteta će zamijeniti Senada Kevelja koji je iz privatnih razloga istupio iz UO te će ubuduće imati samo mandat u Skupštini kluba. Zabilježeno je i nekoliko promjena kada su u pitanje same članovi Skupštine, pa je novi delegat između ostalih postao i Zlatko Šoše.

Inače, Velež će 2022. godine proslaviti 100 godina postajanja pa bi u narednih 15-ak dana trebao biti izabran organizacioni odbor za proslavu zaista velikog jubileja.

Fazlija Puzic
13 Jula, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *