FK Velež Mostar

Ne tako davno Konjic je, kao grad u kojem je Velež voljen, obično bio ljetna i zimska destinacija na kojoj su se Rođeni pripremali, igrajući prijateljske utakmice s domaćim Igmanom. Danas je klub u koji su u prošlosti Veležovi igrači odlazili na posudbe i nova dokazivanja, član elitne Premijer lige i rival s kojim igramo hercegovačke derbije. Istina, takve derbije igrali smo i u sezonama stabilizacije kroz Prvu ligu Federacije BiH, a jedan od njih za nas je poseban jer je na njemu Velež proslavio povratak u društvo kojem po svemu pripada.

A tokom Igmanovog igranja u Premijer ligi (prošla sezona) susreli smo se tri puta. Jedini meč igran u Konjicu pripao je Veležu rezultatom 1:0, a preostala dva –na stadionu ,,Rođeni“ okončana su neriješenim rezultatom. Igman u ovom trenutku na tabeli stoji bolje od Veleža. Imaju bod više uz odigrani meč više, te tri pobjede i isto toliko poraza. Postigli su 9, a primili 12 pogodaka. S druge strane – naša odbrana je uz Široki Brijeg dosad najbolja, uz svega dva primljena pogotka. Naši napadači poentirali su sedam puta. Uz, bez sumnje, veliku podršku sa tribina, te započetu “tradiciju“ pobjeda u Konjicu, nadamo se prvom gostujućem trijumfu sezone.

Predstojeći meč će biti i zvanični debi za trenera Deana Klafurića, koji je utakmicu protiv Željezničara bio primoran gledati sa tribina, zbog administrativnih prepreka.

Utakmica se igra u subotu od 16 sati na Gradskom stadionu u Konjicu. Pravdu će dijeliti Miloš Gigović iz Gradiške, kome će asistirati Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Moamer Čaušević iz Sarajeva.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
15 Septembra, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *