FK Velež Mostar

Nakon uvjerljive pobjede nad Širokim Brijegom u Kupu, a pred prvenstvenu utakmicu s Borcem u Banja Luci, za Velež TV izjave su dali šef stručnog štaba Feđa Dudić i Veležov nezaustavljivi strijelac Nermin Haskić.

Feđa Dudić se prvo osvrnuo na utakmicu sa Širokim Brijegom:

“Jako velika i, što bi se reklo, dobra pobjeda. Došla je nakon utakmice prvog kola koju nismo najbolje odigrali. Znamo da to nije bilo dobro, napravili smo analizu utakmice. Ipak, pobjedili smo uprkos lošijoj igri, za razliku od nekih ranijih utakmica. Široki Brijeg smo dobro proanalizirali, znali smo na koji način će igrati. I onda smo imali prvih pola sata ravnopravne igre, period kada je Široki možda mogao i povesti, No, mislim da je nakon prvog gola sve išlo na našu stranu i u potpunosti smo kontrolisali utakmicu. Mogli smo možda zabiti još neki gol, ali isto tako smo mogli i primiti jedan ili dva gola. Sve u svemu, jedna vrlo dobra utakmica koja nam daje samopouzdanja za nastavak.”

Potom se šef Veležove struke osvrnuo na predstojeće gostovanje:

“Što se Banja Luke tiče, sigurno je da tamo putujemo oslabljeni; četvorica igrača su u prvom kolu zaradili kartone. Međutim, nikad nisam kukao, niti ću kukati, jer, kako bi se reklo: koga nema, bez njega se može. A i mora. Momci koji istrče će sigurno dati svoj maksimum. Očekujem dobru utakmicu i nadigravanje dva protivnika. Neka na kraju pobjedi bolji, odnosno neka pobjedi fudbal. Mi ćemo, sigurno, krenuti s nekim mlađim igračima, Šikalo će prvi put biti u ekipi. Za njega je to svojevrsna nagrada i satisfakcija za sve što radi i pruža. U svakom slučaju, dobro ćemo se pripremiti za utakmicu. Borac je, isto kao i mi, ušao u prvenstvo s dvije pobjede. Probat ćemo napraviti dobru analizu, tako da odigramo onako kako bismo mi željeli da se utakmica odvija. Vidjet ćemo koliko ćemo u tome uspjeti. Bitno je da pružimo svoj maksimum, a onda ni rezultat neće izostati.”

Nermin Haskić, novi ljubimac Veležovaca, kaže:

“Od početka me dobro krenulo. Pošto sam prije priprema imao nešto dužu pauzu, pomalo sam se i pribojavao kako će na kraju sve to izgledati, ali ispalo je dobro već od prve utakmice koju sam započeo, one prijateljske protiv Širokog. Taj niz sam onda samo nastavio, a ekipa je u dobroj formi, tako da u napadu stvara dosta šansi koje onda trebam realizovati. Stvarno sam zadovoljan kako je ekipa izgledala na prošloj utakmici, a to se onda, naravno, na kraju sve vrati i golovima. Raduje me i to što u prethodne dvije utakmice nismo primili nijedan gol. Mi smo ekipa koja visoko napada, i normalno je da se onda otvara prostor iza naših leđa, što se događalo i protiv Širokog. No, svidjela mi se reakcija ekipe, jer smo nastavili da mirno igramo. Naravno da i u Banja Luku idemo sa istim ciljem: a to je zadržati ovaj osjećaj dominacije iz prethodne utakmice. I svakako, nadam se pozitivnom rezultatu u Banja Luci.”

Kompletan prilog Velež TV možete pogledati na sljedećem linku:

Fazlija Puzic
5 Marta, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *