FK Velež Mostar

Na današnji dan, 25. aprila 1933. godine u Mostaru, rođen je Muhamed Mujić. Po mnogima najbolji igrač kojeg je Mostar dao, koji je bio pravi primjer kako se igrač treba ponašati na terenu, ali i van njega. Prvi igrač iz Bosne i Hercegovine koji je na svojoj ruci nosio kapitensku traku reprezentacije Jugoslavije.

Tokom svoje blistave karijere, Mujić je odigrao brojne utakmice za nezaborav. Ipak, za fudbalske sladokusce ostaće u vječitom sjećanju njegovih pet golova u pobjedi nad Dinamom na stadionu Pod Bijelim brijegom u sezoni 1955/56, kada je Velež slavio sa visokih 6:1.

Muhamed Mujić preminuo je u svojoj 84. godini života, 24. februara 2016. godine. FK Velež ima privilegiju, ali i veliku obavezu i odgovornost da njeguje i poštuje sjećanje na velikog Hamića. To je najmanje što je Muhamed zaslužio. U njegovu čast, Omladinska škola FK Velež nosi njegovo ime.

Na kraju, za one koji nisu imali sreću da za svog učitelja imaju Hamića, poruka za svu malu raju ali i sve ostale, da prije svega treba da budu dobri ljudi, a onda i dobri igrači

#musvdg

admin
25 Aprila, 2020

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *