FK Velež Mostar

Novi šef stručnog štaba Dean Klafurić zadovoljan je stanjem u kojem je zatekao tim Veleža. Vjeruje i da će ekipa dobro reagovati, te pobijediti Željezničar u derbi šestog kola Premijer lige BiH.

– Momčad je spremna, igrači su fizički dobro pripremljeni, ali i taktički educirani. Ipak, najviše raduju pristup spremnost na rad i pristup koji je na vrhunskom nivou. Analizirali smo protivnika i na krilima igre protiv Sarajeva, dat ćemo sve od sebe, te zajednički sa navijačima vjerujem doći do pobjede, najavio je Klafurić.

Ante Oreč igra u dobroj formi. Istakao se na utakmici protiv Sarajeva u prošlom kolu, a vjeruje da će dobru igru ponoviti i sutra. Nada se i trijumfu nad Željezničarom.

– Ekipa je spremna. Motivirana. Ovo je veliki derbi. Spremni smo. Znamo koliko je to veliki klub. Dobro smo ih analizirali. Prihvatili smo zamisli novog šefa, rekao je Oreč.

Trener Klafurić kaže i kako s nestrpljenjem isčekuje meč protiv Željezničara, na kojem će prvi put osjetiti atmosferu na Areni “Rođeni“.

– Imao sam sreću u karijeri raditi u velikim klubovima i sa velikim navijačkim grupama. Znam da je Veležova posebna i sretan sam zbog toga. To je nešto što je dar sa neba od Boga. Veselim se tome i jedva čekam da utakmica počne, kazao je.

Kompletne izjave Klafurića i Oreča, kao i detalje sa posljednjeg treninga možete poslušati i pogledati na YouTube kanalu Velež TV od 14 sati.

Fazlija Puzic
2 Septembra, 2023

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *