FK Velež Mostar

Trener Dean Klafurić na današnjoj konferenciji za medije najavio je posljednji jesenji meč na stadionu Rođeni. Gostovat će Igman, često neugodan, o čemu je između ostalog govorio i Klafurić, ističući i snagu našeg tima od kojeg očekuje još jedno dobro izdanje i trijumf.

– Došli smo do posljednjeg kola jeseni i sada to želimo završiti u nizu u kojem jesmo, te se na najbolji način oprostiti od navijača do proljeća. Želim da zajednički dođemo do pobjede. Pozivam navijače da u velikom broju dođu, da se radujemo i budemo kao jedno, rekao je Klafurić.

Novi bodovi bi bili izuzetno važni na putu ka postavljenom cilju.

– Značajna bi pobjeda bila generalno za nastavak prvenstva. I vremenska prognoza je povoljna, te bi bilo lijepo da nedjeljno popodne provedemo u lijepoj atmosferi – kao Rođeni, dodao je.

Pohvalio je i predstojećeg protivnika, koji kako smatra, ima manje bodova od stvarne vrijednosti.

– Njihovi rezultati nisu u skladu s individualnim kvalitetom igrača. Opasni su iz kontra napada. Imali smo jesenas utakmicu s njima koja nimalo nije bila lagana. Analizirali ih, želimo se pripremiti kao i za sve druge utakmice, nastojeći iskoristiti mane Igmana. Ipak, najviše smo fokusirani na sebe i našu izvedbu i pristup, naveo je Klafurić.

Kompletnu konferenciju za medije mogli ste pogledati uživo na YouTube kanalu Velež TV, a ista je dostupna i dalje na kanalu.Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Adnan Demic
15 Decembra, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *