FK Velež Mostar
izvjestaj

27. i 28.09.2022. godine u Modriči je održan memorijalni turnir “Dr. Milan Jelić”, na kojem je učestvovalo petnaest kadetskih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, a koji se ove godine održavao po dvanaesti put.

Pored našeg Kluba, na memorijalnom turniru učestvovale su i ekipe:

FK Brodarac Beograd
OFK Beograd Beograd
FK Alfa Modriča Modriča
FK Crvena Zvezda Beograd
NK Zvijezda Gradačac
FK Tekstilac Derventa
FK Petrika Novi Sad
FK Zvijezda 09 Etno Selo Stanišić
FK Krupa Krupa na Uni
NK Marsonia Slavonski Brod
FK Sloga Meridian
FK Željezničar Sport team Banja Luka
NK Gračanica Gračanica
FK Polet 1926 Brod

Turnir je svečano otvorio Tomo Marić, novinar, publicista i prijatelj pokojnog Milana Jelića, naglasivši tom prilikom da ovaj memorijalni turnir predstavlja svojevrsni praznik fudbala, te da je Milan Jelić bio veliki poklonik ove igre i sporta u cjelini, zbog čega se ovim turnirom upravo njemu odaje počast.

U finalnoj utakmici 12. memorijalnog turnira u Modriči, kadetska selekcija FK Velež susrela se sa pripadajućom selekcijom FK Željezničar Sport team iz Banja Luke, te je ostvario pobjedu rezultatom 2:0. Osim ovog uspjeha, član naše kadetske selekcije Amar Milak proglašen je igračem turnira.

Znači nam puno ovaj trofej, imali smo finih utakmica. Mislim da je najbolja igra bila u meču sa beogradskom Crvenom zvezdom, gdje smo pobijedili sa 2:1. Vidimo se i naredne godine“, rekao je Elmir Kuduzović, trener kadetske selekcije Veleža.

Čestitamo našim kadetima na osvojenom turniru, a pogotovo našem mladom Amaru Milaku.

Mostar u srcu – Velež do groba!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *