FK Velež Mostar

Danas i jučer svoje prvenstvene utakmice igrale su i selekcije Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić”.Kadeti (U-17) i pioniri (U-15) Veleža u okviru 15. kola Premijer lige BiH gostovali su kod ekipe FK Radnik Bijeljina, te su upisali pobjede.

Kadeti su bili bolji rezultatom 1:3 ( 2x Kajan, 1x Puce ), dok su pioniri slavili rezultatom 0:2 ( Rahimić, Nuhanović ). Na tabeli, kadeti se nalaze na 2. mjestu, dok su pioniri na 5. mjestu.

U okviru 10. kola Omladinske lige Jug, juniori (U-19) i kadeti Veleža gostovali su kod ekipe NK Troglav. Juniori Veleža su bili sigurni upisavši visoku pobjedu rezultatom 1:9 ( 3x Hajdarević, 3x Rebac, 2x K. Salčin, 1x Šikalo ), dok su kadeti igrali bez golova, 0:0. Na tabeli, juniori Veleža zauzimaju 2. mjesto sa 22 boda, 5 manje od prvoplasiranog Leotara, dok se kadeti nalaze na 4. mjestu sa 14 bodova.

U okviru HNK lige, pioniri i pretpioniri Veleža gostovali su kod FK Igman. Pioniri Veleža su upisali poraz rezultatom 3:0, te se na tabeli nalaze na 5. mjestu sa 11 bodova, dok pretpioniri igraju bez upisivanja konacnog rezultata.

#musvdg

Fazlija Puzic
17 Oktobra, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *