FK Velež Mostar

Za vikend koji je ostao iza nas svoje utakmice igrale su i selekcije Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“.

Pioniri (U-15) i kadeti (U-17) Veleža u subotu su ugostili vršnjake iz FK Borac, u okviru 21. kola Premijer lige BiH. Pioniri su remizirali rezultatom 1:1 (Haris Džinović), dok su kadeti Veleža bili bolji rezultatom 2:0 (Anis Džaferbegović, Haris Kuko).

Pioniri Veleža na tabeli zauzimaju 6. mjesto sa 38 bodova, dok su kadeti na 3. mjestu sa 41 bodom, dva manje od drugoplasiranog Borca, dok je FK Sarajevo ubjedljivo prvi sa 60 bodova.

Rođeni u narednom 22. kolu gostuju kod FK Tuzla City, a nakon toga će nastaviti takmičenje u okviru Elitne lige, s obzirom da će nakon zbrajanja bodova pionira i kadeta završiti među prvih šest ekipa.

Bravo Rođeni!

U nedjelju (06.03.) juniori Veleža (U-19) ugostili su ekipu NK GOŠK, u okviru 16. kola Omladinske lige BiH – grupa Jug, te su golom Kenana Salčina slavili rezultatom 1:0, te tako nastavili pobjednički niz koji sada iznosi 10 utakmica.

Na tabeli, Rođeni su na 1. mjestu sa 40 bodova, sedam više od drugoplasiranog Tomislava. U narednom kolu juniori Veleža gostuju upravo kod HNK Tomislav.

Kadeti Veleža koji se također takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug nadigrali su vršnjake iz GOŠK-a rezultatom 5:1 (Đanis Gosto, Imran Džanan, Arel Karadža, Omar Rahimić, Mili Behmen). Na tabeli, kadeti Veleža zauzimaju 3. mjesto sa 23 boda.

#musvdg

Fazlija Puzic
7 Marta, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *