FK Velež Mostar

Proteklog vikenda svoje utakmice u okviru omladinskih takmičenja igrale su i selekcije FK Velež, te su postignuti sljedeći rezultati:

JUNIORI

Juniori su u petk 18.03. ugostili HNK Brotnjo, u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug, te su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 5:0. Dvostruki strijelac bio je Amer Mašetić, dok su po jedan gol dali Tarik Šikalo, Tarik Pandžić i Berin Gasal.

Sa 12. pobjedom zaredom, Rođeni čvrsto drže prvo mjesto na tabeli sa 46 bodova, što je deset više od prvih pratilaca, ekipa Tomislava, Posušja i Neuma. U narednom kolu Rođeni gostuju kod FK Igman Konjic.

KADETI

Kadeti su u subotu (19.03.) u okviru 23. kola Premijer lige BiH gostovali kod FK Željezničar, koji je bio bolji rezultatom 5:2. Strijelci su bili Dino Juklo i Omar Kuko.

Na tabeli, kadeti se nalaze na 4. mjestu sa 44 boda, koliko ima i FK Borac na 3. mjestu, dok je Željezničar skočio na 2. mjesto sa 46 bodova. Na prvom mjestu je ubjedljivo Sarajevo sa 63 boda, koje je doživjelo iznenađujući poraz na domaćem terenu od FK Tuzla City rezultatom 2:3.

U narednom kolu Rođeni će ugostiti FK Borac.

_ _ _ _ _

Kadeti koji se zajedno sa juniorima takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug također su upisali sigurnu pobjedu protiv Brotnja rezultatom 5:0 (2x Ahmed Delić, 1x Haris Ljeljak, Imran Džanan, Sajdin Malkić).

Na tabeli, kadeti se nalaze na 3. mjestu sa 26 bodova, a vodeća je ekipa Tomislava sa 39 bodova.

PIONIRI

Poniri su u subotu (19.03.) u okviru 23. kola Premijer lige BiH gostovali kod FK Željezničar, koji je bio bolji rezultatom 3:2. Strijelci za Rođene bili su Nedim Nuhanović i Abdulaziz Zulović.

Na tabeli, pioniri zauzimaju 6. mjesto sa 38 bodova, a u narednom kolu će ugostiti FK Borac.

_ _ _ _ _

Pioniri i pretpioniri  koji se takmiče u okviru HNK lige, koja je nastavljena ovaj vikend, u subotu 19.03. su ugostili vršnjake iz NK Mostar. Pioniri su remizirali rezultatom 1:1 (Muhamed Atajić), dok se odlukom NS HNK rezultati pretpionira ne registriraju u Comet sistemu.

Na tabeli, pioniri se nalaze na 5. mjesto sa 19 bodova. U narednom kolu Rođeni gostuju u Stocu, kod istoimene ekipe.

Fazlija Puzic
21 Marta, 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *