FK Velež Mostar

Pioniri U15

U okviru takmičenja u Prvoj ligi HNK/Ž, selekcija pionira FK Velež Mostar odmjerila je snage sa svojim vršnjacima koji nastupaju za HŠK Zrinjski i u tom susretu ubilježila sigurnu pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci za Rođene bili su Šendro i Tiro. Rođeni nakon četiri odigrana kola /uz utakmicu manje/ zauzimaju četvrto mjesto na tabeli, sa 6 osvojenih bodova.
U narednom kolu naši Rođeni gostovati će kod HNK Čapljina.

FK Velež Mostar – HŠK Zrinjski Mostar 2:0

FK Velež Mostar U15: Alikadić, Džiho, Gaštan, Puce, Ajanić, Tojaga, Bečić, Lojo, Selimotić, Šendro, Karić
Još su nastupili: Tiro, Taslaman, Pintul, Bijavica, Demirović i Muraspahić
Trener: Adnan Pintul

Kadeti U17

U Omladinskoj ligi BiH – Grupa Jug, Veležovi kadeti gostovali su kod ekipe FK Klis i zabilježili uvjerljivu pobjedu rezultatom 0:6. Strijelci za Velež u ovom susretu bili su Muraspahić, Rahimić (x2), Džanan, Brkan i Šehić. Nakon pet odigranih utakmica, kadetska ekipa FK Velež nalazi se na čelu tabele, s četiri pobjede i jednom neriješenom utakmicom te impozantnom gol razlikom od 32:1.
U okviru istog ranga takmičenja kadetska selekcija Rođenih, u narednom kolu, ugostiti će vršnjake koji nastupaju za HNK Branitelj iz Mostara.

FK Klis Buturović Polje – FK Velež Mostar 0:6

FK Velež Mostar U17: Marić, Šoše, Škaljić, Behmen, Zulović, Muraspahić, Džanan, Pandur, Kurtović, Rahimić i Šehić
Još su nastupili: Čolić, Ćorić, Brkan, Boškailo, Puce i Drapić
Trener: Elmir Kuduzović

Juniori U19

Juniorska selekcija Rođenih također je gostovala kod odgovarajuće selekcije FK Klis te tom prilikom, poput svojih mlađih kolega ostvarila još jednu uvjerljivu pobjedu, ovoga puta rezultatom 0:5. Strijelci za izabranike trenera Samira Merzića bili su Jogunović, Čamdžić, Jamaković, Kozić i Gušić. Nakon pet odigranih kola, Rođeni čvrsto drže vrh tabele, uz svih pet pobjeda, 32 postignuta i nijedan primljeni gol.
U okviru istog ranga takmičenja juniorska selekcija Rođenih, u narednom kolu, ugostiti će vršnjake koji nastupaju za HNK Branitelj iz Mostara.

FK Klis Buturović Polje – FK Velež Mostar 0:5

FK Velež Mostar U19: Gaš, Gagula, Gosto, Sadiković, Džaferbegović, Šemšić, Jamaković, Puce, Rebac, Pandžić i Juklo
Još su nastupili: Jogunović, Kozić, Čamdžić, Kukrica i Gušić
Trener: Samir Merzić

NAPOMENA: Utakmice omladinskih kategorija u okviru Premijer lige BiH odgođene su zbog okupljanja i nastupa reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *