FK Velež Mostar
izvjestaj

Pioniri U15

Nastavljeno je takmičenje i u Premijer omladinskoj ligi BiH U-15, a selekcija FK Velež Mostar koja se takmiči u okviru ove Lige, zabilježila je gostujuću pobjedu protiv HŠK Posušje rezultatom 0:2. Oba gola za pionire Crvenih postigao je Hamza Adžagić. Veležovi pioniri su nakon dvanaest kola (uz dvoje utakmice manje) šesti na tabeli, a u narednom kolu ugostit će svoje vršnjake koji nastupaju za konjički Igman.

FK Velež: Mataradžić, Jelovac, Husić, Ćurić, Miljanović, Đuliman, Tiro, Rebac, Adžagić, Pajević, Voloder
Još su igrali: Behram L., Behram A., Nožić, Čuljak, Atajić
Trener: Alen Pajić
Pomoćnik trenera: Nedžad Serdarević

Pionirska selekcija FK Velež Mostar, koja se takmiči u okviru Prve lige za pionire u HNK/Ž, savladali su u gostima svoje vršnjake koji nastupaju za HNK Stolac rezultatom 1:3. Strijelci za Rođene bili su Pintul, Tojaga i Gaštan. Ovom pobjedom pioniri Rođenih (uz utakmicu manje) trenutno zauzimaju šesto mjesto ligaške tabele, a u narednoj utakmici Velež gostuje u Blagaju.

FK Velež: Alikadić, Selimotić, Džiho, Demirović, Puce, Gaštan, Lojo, Tojaga, Bečić, Karić, Pintul
Još su igrali: Taslaman, Ajanić, Šendro i Puce
Trener: Adnan Pintul

Kadeti U17

I kadeti FK Velež su, u okviru 12 kola Premijer omladinske lige BiH U-17, gostovali kod HŠK Posušje, i ubilježili su uvjerljivu pobjedu od 1:4. Strijelci za kadete Rođenih bili su Zekić, Đuliman, Kuko i Rahimić. Kadeti Rođenih se, uz dvije utakmice zaostatka, nalaze na sedmom mjestu premijerligaške tabele, a u narednom kolu će ugostiti Igman iz Konjica.

FK Velež: Pajić, Ljeljak, Mehić, Karadža, Bešić, Džinović, Milak, Đuliman, Kulaglić, Zekić, Kuko
Još su igrali: Hiroš, Bjelavac, Škaljić, Pozder, Rahimić
Trener: Aldin Kametović
Pomoćnik trenera: Adnan Dizdarević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *