FK Velež Mostar
izvjestaj

Pioniri U15

Veležova pionirska selekcija koja nastupa u Prvoj ligi pionira HNK/Ž sastala se, u okviru susreta 9. kola, sa ekipom GOŠK-a iz Gabele i upisala domaći poraz rezultatom 0:2. Nakon ovog poraza, pioniri Rođenih zauzimaju sedmu poziciju na ligaškoj tabeli, a u narednom kolu ugostit će ekipu HNK Rama. Inače, treba napomenuti da FK Velež u ovom takmičenju nastupa s generacijom igrača u prosjeku dvije godine mlađim od starosne granice za pionirske selekcije.

FK Velež Mostar – NK GOŠK Gabela 0:2

FK Velež: Mataradžić, Muraspahić, Demirović, Džiho, Bečić, Lojo, Gaštan, Selimotić, Pintul, Tojaga, Bijavica
Još su igrali: Karić, Taslaman, Ajanić, Puce, Ćurić, Miljanović, Tiro
Trener: Adnan Pintul

Juniori U19

U derbiju 11. kola Omladinske lige BiH – grupa jug, juniorski sastav FK Velež nadigrao je vršnjake koje nastupaju za FK Leotar i upisao pobjedu rezultatom 3:0. Strijelci za Rođene u ovom meču bili su Haris Jogunović, Admir Sadiković i Dženan Puce. Ovom pobjedom, Veležovi juniori učvrstili su prvu poziciju na tabeli i sada imaju šest bodova više u odnosu na prve pratioce Posušje i Leotar, a u narednom kolu će gostovati u Čitluku kod HNK Brotnjo.

FK Velež Mostar – FK Leotar Trebinje 3:0

FK Velež: Gaš, Halilović, Juklo, Sadiković, Abaza, Jogunović, Šemšić, Čamdžić, Puce, Rebac, Pandžić
Još su igrali: Kozić, Gadara, Kajan
Trener: Samir Merzić
Pomoćnik trenera: Amel Jazvin


Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *