FK Velež Mostar

Pioniri 15

Pionirska selekcija Rođenih ugostila je proteklog vikenda u okviru 22. kola Premijer lige BiH U-15 svoje vršnjake iz FK Sarajevo na pomoćnom terenu stadiona Rođeni i upisala poraz rezultatom 1:3. Strijelac gola za Rođene bio je Tiro Amel. Nakon ovog kola, Veležovi pioniri nalaze se na petoj poziciji premijerligaške tabele sa sakupljenih 37 bodova.

FK Velež Mostar – FK Sarajevo 1:3

FK Velež: Mataradžić, Jelovac, Husić, Ćumurija, Maksumić, Miljanović, Tiro, Atajić, Adžagić, Rebac, Voloder
Još su igrali: Đuliman, Škaljić, Pajević, Ramić i Ćurić
Trener: Alen Pajić
Pomoćnik trenera: Nedžad Serdarević

Kadeti U17

I kadetska ekipa FK Velež ugostila je, u okviru Premijer omladinske lige BiH, na pomoćnom terenu stadiona Rođeni vršnjake iz FK Sarajevo, pri čemu su pretrpili poraz rezultatom 2:3 u korist Sarajlija. Strijelac gola za Rođene bio je Đuliman Kenan, dok je drugi pogodak bio autogol. Nakon ovog poraza, Veležovi kadeti se nalaze na sedmom mjestu na premijerligaškoj tabeli sa prikupljenim 31 bodom.

FK Velež Mostar – FK Sarajevo 2:3

FK Velež: Pajić, Nuhanović, Mehić, Bjelavac, Jogunović, Bešić, Džinović, Škaljić, Milak, Đuliman, Kuko
Još su igrali: Kulaglić, Zekić i Husić
Trener: Aldin Kametović

Nakon 22. kola Premijer omladinske lige BiH, bodovi sakupljeni u U-15 i U-17 ligama se zbrajaju, nakon čega prvih šest ekipa igra Elitnu ligu, a drugih šest Razvojnu.

Velež u ukupnom zbiru zauzima peto mjesto sa sakupljenih 68 bodova, te će zajedno sa FK Željezničar, FK Sarajevo, FK Borac, NK Široki i HŠK Zrinjski igrati Elitnu Premijer ligu BiH.

Kadetska ekipa FK Velež koja nastupa u Omladinskoj ligi BiH – grupa jug ubilježila je pobjedu protiv vršnjaka koji igraju za NK Ljubuški rezultatom 0:7 (dvostrukim pogotkom Pandur Emana i Kulaglić Edisa, te po jednim golom Rahimić Emina, Boškailo Saida, te Behmen Milija). Nakon ove pobjede, učvrstili su se na prvoj poziciji na tabeli sa prikupljena 34 boda.

NK Ljubuški – FK Velež Mostar 0:7

FK Velež: Tikveša, Ljeljak, Škaljić, Muraspahić, Puce, Zulović, Pandur, Husić, Pozder, Tiro, Rahimić
Još su igrali: Ćolić, Šakanović, Boškailo, Behmen, Kulaglić, Kurtović
Trener: Elmir Kuduzović

Juniori U19

Veležovi juniori trijumfalno su započeli drugi dio sezone u Omladinskoj ligi BiH – grupa jug, savladavši NK Ljubuški rezultatom 0:7. Dvostruki strijelci za Rođene bili su Jamaković Denin, Puce Dženan i Delić Ahmed, dok je jedan pogodak bio autogol. Nakon ove pobjede, Veležova juniorska selekcija se dodatno učvrstila na prvoj poziciji sa prikupljenih 45 bodova.

FK Velež: Nanić, Halilović, Gosto, Džaferbegović, Abaza, Međošević, Šemšić, Jamaković, Puce, Rebac, Pandžić
Još su igrali: Kozić, Gagula, Kadrić, Kukrica, Delić i Juklo
Trener: Amel Jazvin
Pomoćnik trenera: Enes Spahić


Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *