FK Velež Mostar

Kako je ranije najavljeno na službenim društvenim mrežama Fudbalskog kluba Velež Mostar, u subotu 25. marta na pomoćnom terenu stadiona Rođeni odigrana je trening utakmica između juniorske i seniorske selekcije našeg Kluba. Utakmica sama po sebi je odlično poslužila šefu našeg stručnog štaba Nedimu Jusufbegoviću u dodatnoj valorizaciji u selekcijskom procesu, te u pripremi prvotimaca za nastavak prvenstva i Kupa BiH. Svakako, juniori su imali priliku odmjeriti snage i vještine sa iskusnijim kolegama što im je motivaciju za postignuće postavilo na još veću razinu.

Seniorska selekcija je ovog puta bila bolja, te su nadigrali svoje mlađe kolege rezultatom 1:3. Strijelci golova za iskusnije Rođene bili su Sijamija, Pličanić i Kadrić. Sa druge strane, gol za juniore postigao je Đuliman Kenan, koji je kao vrijedan član kadetske selekcije FK Velež nastupio za juniore u jučerašnjoj utakmici.
Važno je istaknuti da su u juniorskoj selekciji pored već pomenutog Kenana Đulimana, nastupila još tri člana kadetske selekcije Kluba: Eldar Mehić, Omar Kuko i Mahir Bešić.

FK Velež Mostar U19 – FK Velež Mostar 1:3

FK Velež U19: Gaš, Halilović, Džaferbegović, Abaza, Mehić, Medošević, Đuliman, Pandžić, Šemšić, Rebac, Jamaković
Još su igrali: Kuko, Bešić, Delić
Trener: Amel Jazvin
Pomoćnik trenera: Enes Spahić

FK Velež: Nanić, Karamarko, Muminović, Pavić, Gosto, Puce, Kadrić, Pličanić, Milak, Sijamija, Čolić
Trener: Nedim Jusufbegović
Pomoćnici trenera: Avdo Kalajdžić, Samir Merzić, Adnan Dizdarević i Anel HidićKopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

Harun Cilic
26 Marta, 2023
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *