FK Velež Mostar

Hercegovački duel odigran na trebinjskim Policama ovaj put pripao je Leotaru. Rođeni su utakmicu počeli u sastavu: Bogdanović, Pavić, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Haskić, Sijamija, Hasanović i Ikić, dok su na klupi ostali: Jovičić, Zvonić, Kvakić, Blagojević, Vehabović, Dejanović, Džanković, Pantelić i Zajmović.

Za razliku od utakmica na otvaranju sezone, ovaj susret odigran je po oblačnom vremenu, tako da visoka temperature ovaj put nije predstavljala problem igračima koliko je zaista loš i neuređen travnjak stadiona na Policama spriječio obje ekipe da prikažu bolju, dopadljiviju i organizovaniju igru.

U svakom slučaju, vidjeli smo jednu tvrdu ali borbenu utakmicu, u kojoj su na kraju više sreće imali Trebinjci, koji su, upravo uz veliku pomoć lošeg terena, u vodstvo došli u 12. minuti pogotkom Aćimovića. Prije toga, na samom početku utakmicu, Haskić se nije najbolje snašao nakon greške domaće odbrane, a samo minut kasnije Todorović je na drugoj strani propustio kazniti nesporazum odbrane Rođenih. Do kraja prvog poluvremena Velež je kontrolisao igru i posjed lopte, ali bez pravih prilika.

Amar Osim pokušao je uvođenjem Pantelića i Blagojevića odmah na početku drugog poluvremena, a potom i Dejanovića, učiniti igru Rođenih tečnijom, no po zaista lošem terenu trebinjskog stadiona to je bilo zaista teško očekivati.

Uglavnom, u nastavku bilježimo udarac Pantelića iz 51. minute, koji zaustavlja golman Puletić, a najbolju šansu za Velež imao je Vehabović u 86. minuti, ali golman Leotara ponovo je bio na mjestu. Svoje prilike imali su i Trebinjci preko Todorovića i Aćimovića, ali je u oba navrata u odbrani odlično reagovao Ikić.

Napomenimo i to da je igru zbog povrede potkraj prvog poluvremena napustio Bajrić, kojeg je na terenu zamijenio Kvakić, dok je Blagojević u 74. minuti, također zbog povrede, morao iz igre, pa ga je zamijenio Vehabović.

Priliku za popravni Rođeni će imati već u srijedu, kada će, u zaostaloj utakmici, u Gabeli dočekati konjički Igman.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *