FK Velež Mostar

Djevojčice i dječaci, skupa sa fudbalerima naših Rođenih i fudbalerima Širokog Brijega, u nedjelju su istrčali na teren stadiona “Mokri Dolac” u Posušju noseći majice u bojama UNICEF-a i na taj način obilježili Svjetski dan djeteta. Ovogodišnja poruka je “Stvorite nam svijet koji vrijedi slaviti”, a podsjeća sve nas, svjetske lidere i vlasti na obećanja koja su data djeci – da svako dijete ima pravo na najbolji početak, zdravlje, porodicu, obrazovanje i jednake šanse.

Svjetski lideri 20. novembra, prije 33 godine potpisali su Konvenciju o pravima djeteta. Povodom ove godišnjice, koja se obilježava kao Međunarodni dan djeteta, u saradnji sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine i Sportskim igrama mladih, fudbaleri i djeca su na utakmicama Premijer lige BiH izašli u majicama sa porukom UNICEF-a.

Baš kao što stihovi himne našeg Kluba kažu “sve nas ista ljubav spaja”, a kad su prava djece u pitanju, može postojati samo JEDAN TIM.


Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
27 Novembra, 2023
Tags: ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *