FK Velež Mostar

Obavještavamo naše članove i navijače da je postignut dogovor sa igračem Dženanom Zajmovićem, koji će u naredne dvije sezone nositi dres Veleža.

Dženan Zajmović rođen je 11.11.1994. godine u Antwerpenu, Belgija. Ponikao je u FK Željezničar, a u svojoj karijeri nastupao je još za Lokomotivu iz Zagreba, Sesvete, Travnik, a u Rođene dolazi iz ACSM Poli lasi iz Rumunije. Po vokaciji je krilni napadač, a po potrebi može odigrati kao centralni napadač.

“Izuzetno sam sretan i čast mi je što sam dobio priliku da igram za Velež, klub velike historije i tradicije, koji ima sjajne navijače. Velež vidim kao sjajnu priliku za napredak, s obzirom da je trenutna situacija u klubu jako dobra, a od ranije poznajem trenera Dudića, tako da znam šta me čeka. Ovom prilikom mogu obećati da ću na svakom treningu i utakmici pružiti svoj maksimum, kako bi opravdao povjerenje kluba”, rekao je Zajmović, koji je na kraju još dodao:

“I sa privatne strane imam ogroman motiv jer je moj otac veliki navijač Veleža, koji mi je pričao kakvi su sve igrači nosili crveni dres.”

Zajmoviću želimo puno zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha.

Sretno!

#musvdg

Belma Baralija
2 Juna, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *