FK Velež Mostar

8. mart 2020. godine

U Mostaru je danas odigrana utakmica 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Velež i FK Borac. Na kraju su Rođeni slavili rezultatom 2:1.


Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bobić – Ćosić, Zvonić, Manev, Ćivić – Pršeš, Hasanović, Vehabović, Radovac – Brandao, Fajić. Na klupi su bili Bogdanović, Mrgan, Bihorac, Osmić, Cvijanović, Ovčina i Čatić.
FK Borac, kojeg je sa klupe predvodio Vlado Jagodić, istrčao je u sljedećem sastavu:
Kukrika, Volkov, Radulović, Jovanović, Kajkut, Milutinović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Janičić, Ziljkić.


Prvo poluvrijeme donijelo je tvrdu igru, bez većih prilika. Za Rođene su probali Fajić u 5. i Ćivić u 9. minuti, ali bez promjene rezultata.
Borac se pretežno orijentisao na odbranu, tako da Bobić nije imao previše posla. Do kraja poluvremena prijetili su još Hasanović i Brandao, ali bez uspjeha.


Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu. Vjetar koj je danas puhao u Mostaru stvarao je probleme igračima, koji su pretežno igrali pas igru, bez promjena strana. U 62. minuti trener Dudić radi prvu izmjenu, umjesto Brandaa u igru ulazi Cvijanović, što će se pokazati kao pravi potez. Upravo je Cvijanović u 66. minuti iskoristio grešku odbrane gostiju
i ugurao loptu u mrežu za vodstvo Veleža 1-0.
Nakon gola, Rođeni su nastavili sa dobrom igrom i nisu dozvoljavali gostima da ozbiljnije ugroze gol Bobića. U 82. minuti Osmić je ušao u igru umjesto Vehabovića.


U zadnjih nekoliko minuta vidjeli smo pravu ludnicu na terenu. Prvo je Zakarić u 87. minuti iskoristio grešku odbrane Veleža i poravnao rezultat, da bi u 92. minuti Ćivić sjajno pronašao Fajića na drugoj stativi, koji tako donosi Veležu veliku pobjedu rezultatom 2:1.
Do kraja utakmice, svoj debi upisao je Bihorac koji je zamijenio Radovca.


BRAVO ROĐENI!

#musvdg

admin
8 Marta, 2020

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *