FK Velež Mostar

Obavještavamo naše članove i navijače da je dogovorena saradnja sa nekadašnjim igračem Veleža, Anelom Karabegom, koji je preuzeo rukovođenje Omladinskom školom FK Velež “Muhamed Mujić”.

Anel Karabeg rođen je 07.03.1962. godine u Mostaru, u kojem je načinio prve fudbalske korake. Dres Veleža nosio je devet godina, u periodu od 1980. do 1989. godine, period u kojem je odigrao 201 službenu utakmicu.

Nakon Veleža, nastupao je za Burgos, Eibar, Zadar, Zagreb, Osijek i Šibenik u kojem je završio igračku karijeru 2001. godine. Prestankom sa aktivnim igranjem, odlazi u trenerske vode, a upravo je u Šibeniku dobio prvu priliku.

Predvodio je Rođene u sezoni 2007/2008, a trenirao je još Imotski, Al Dhafra, Novigrad, a na mjesto šefa Omladinske škole dolazi iz Šibenika, gdje je bio član stručnog štaba.

“Drago mi je da sam opet u svom Veležu, za kojeg me vežu samo lijepa sjećanja. Velika je čast, ali i velika obaveza rukovoditi omladinskom školom, a pogotovo školom koja je u prošlosti bila jedna od najboljih i najorganizovanijih. Svjestan sam težine zadatka koji je pred nama, ali sam siguran da ćemo velikim radom, trudom i disciplinom u skorije vrijeme uspjeti da stvari postavimo na svoje mjesto. Sa svoje strane mogu obećati maksimalan angažman, koji ću tražiti i od trenera koji budu radili sa nama”, rekao je novi šef Omladisnske škole FK Velež “Muhamed Mujić”.

Našem Anelu želimo puno zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.

Sretno!

#musvdg

Fazlija Puzic
30 Juna, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *