FK Velež Mostar
web

Seriju uspješnih rezultata Rođenih prekinuo je tim Sarajeva u 29. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine, pobijedivši s 3:0 na stadionu “Asim Ferhatović – Hase“. Iako lišeni usluga nekih važnih fudbalera u igri Deana Klafurića, Rođeni su na koševski travnjak izašli u potrazi za pozitivnim rezultatom, ali jednostavno bila je to noć u kojoj je našim momcima malo šta išlo od noge.

Samo što se krenulo sa centra domaći su uspjeli stići u vodstvo. Minimalnu rezultatsku i veliku psihološku prednost domaćin je stekao već nakon 40 sekundi. Strijelac za 1:0 bio je Oliveira koji je pogodio iz blizine na asistenciju Čatakovića.
Oliveira je bio u prilici i u 14. minuti, međutim njegov snažan udarac ovog puta je odbranio Hadžikić. I u 24. minuti naš golman odlično interveniše, sada poslije pokušaja Čatakovića. U 32. minuti zaprijetili su i Rođeni. Pokušaj Dine Halilovića zaustavio je Iliev.

Nastavak utakmice donio je nešto aktivniju i organizovaniju igru Rođenih. Naši momci su pokušali pritisnuti domaćina i eventualno se vratiti u utakmicu.
Rođeni drugo poluvrijeme otvaraju dalekometnim šutem Džafića, koji je iz okreta bio za malo neprecizan. U pokušaju da donese dodatnu svježinu i prevagu na terenu, trener Klafurić vrši tri izmjene. Već nakon 10tak minuta na teren su, umjesto Džafića, Čaića i Dine Halilovića, ušli Nermin Haskić, Tarik Šikalo i Emir Halilović.
Na žalost, već par minuta kasnije Sarajevo je udvostručilo svoju prednost. Asistenciju Kyeremeha iskoristio je Čataković, precizno pogodivši sa 17 metara za 2:0.
Dvije minute kasnije atraktivan pokušaj Pece, nažalost bez uspjeha. Hadžikić je u 68. minuti još jednom odličnom intervencijom spriječio pogodak nakon kontra-napada i pokušaja Čatakovića.

U 70toj minuti na teren umjesto Pece, Dean Klafurić uvodi Mihaela Mlinarića. Već u narednom napadu Mlinarić je ubacio odličnu prizemnu loptu za Šikala, čiji šut iskosa brani golman domaćih Iliev. Upravo će se Mlinarić, 10tak minuta kasnije, naći u situaciji iz koje je glavni sudija sinoćnje utakmice dosudio najstrožiju kaznu.
U 81. minuti, nakon što je Kapetanović u kaznenom prostoru faulirao Mlinarića, sudija Bandić, dosudio je jedanaesterac. Nažalost, odličan udarac Hrkača sa bijele tačke još boljom intervencijom spriječio je golman Sarajeva Iliev.
Veliku priliku u finišu propustio je Haskić na dodavanje Šikala, šutiravši preko gola. Kao što to i obično biva ovaj promašaj kažnjen je tri minute kasnije kada je za konačnih 3:0 pogodio Hasić. Drugu asistenciju na utakmici upisao je Kyeremeh.

Naš tim je, nakon ovog kola, i dalje na trećoj poziciji WWin lige Bosne i Hercegovine sa četiri boda prednosti nad Sarajevom i veoma blizu ispunjenja cilja postavljenog na početku sezone.

Priliku za popravni i osvajanje nova tri boda u borbi za mjesta koja vode u evropska takmičenja, Rođeni će imati već u petak kada će na našem stadionu, u 30. kolu WWin lige BiH, dočekati ekipu HŠK Posušje.

FK Sarajevo – FK Velež Mostar 3:0

Stadion Asim Ferhatović – Hase u Sarajevu
Gledalaca:
7100
Sudija: Antoni Bandić (Grude)
Žuti kartoni: Iliev, Matanović, Kapetanović, Mustafić, Radović (Sarajevo), Zvonić, Pršeš, Suljić, Džafić (Velež)
Strijelci: 1:0 Oliveira (1.), 2:0 Čataković (62.), 3:0 Hasić (93.)

FK Sarajevo: Iliev, Matanović, Čataković (78. Mehmedović), Oliveira (53. Kyeremeh), Beganović, Soldo, Kapetanović (82. Radović), Čelik, Anđušić (53. Hasić), Đuričković i Mustafić (53. Julardžija)
Trener: Simon Rožman

FK Velež Mostar: Hadžikić, Šturm, Zvonić, Hrkać, D. Halilović (59. Šikalo), Pršeš, Čaić (59. E. Halilović), Vehabović, Suljić, Peco (70. Mlinarić) i Džafić (59. Haskić)
Trener: Dean Klafurić



Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
29 Aprila, 2024
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *