FK Velež Mostar

Rođeni su u nedjelju ponovili dobro izdanje kakvo smo vidjeli u četvrtak u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine, ali ovog puta su na radost i zadovoljstvo ostvarili trijumf nad Igmanom iz Konjica. Bodovi za ostanak na trećoj poziciji i značajna doza samopouzdanja za igrače nakon nepopularnog niza i eliminacije iz najmasovnijeg takmičenja.  

Od starta meča bila je vidna razlika u kvalitetu, kao i veći motiv naših igrača, koji su za 90 minuta dva puta tresli mrežu. Iz prve prave prilike Rođeni su stekli prednost. Vehabović je loptu poslao pred gol, odlična reakcija Šikala, čiji šut glavom prvo pogađa jednu, pa drugu statovu, i na kraju potvrda Haskića za 1:0. U 19. minuti je iz slobodnog udarca gađao Vehabović, nažalost nije uspio, iako je bio blizu.
Deset minuta kasnije novi slobodan udarac iz kojeg se moglo poentirati, ovog puta blizu je bio Hrkać. Ako već tad nije, naš raspoloženi stoper uspio je pogoditi u 35. minuti, i to ne iz prekida. Odvažio i snažno šutirao sa 20 metara, a lopta na radost svih nas završila u mreži Igmana.  

Početkom drugog poluvremena Rođeni nastavljaju u jednakom tempu. Kontrolišu igru i prva prijetnja golu Igmana stigla je od strane Nermina Haskića, čiji šut glavom nakon centaršuta Lohana odlazi pored gola. U nastavku još velike dobre prilike za naš tim. Prva za Šikala čiji snažan šut brani golman Igmana, i druga za Suljića kojeg je također spriječio odlični Ćeman. Suljić je prethodno fintirao, pa iskosa šutirao pod prečku, nažalost nedovoljno za pogodak.

Do kraja utakmice je opao tempo, naši igrači, zadovoljni rezultatom i nisu previše jurili, dok su gosti u nedjelju bili bez odgovora i pravih prilika. Osim odlične partije i nedjeljnjih strijelaca, svakako vrijedi istaći prvi start i dobro izdanje Lohana, kao i debi u crvenom dresu, u nedjelju veoma dobrog, Arefa Gholamija.

Nakon važnog trijumfa, slijedi nam veliki bosanskohercegovački derbi dva stogodišnjaka, ali tek poslije pauze u bh. fudbalskom šampionatu radi utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Utakmica na legendarnoj “Dolini ćupova” biće nova prilika da Rođeni pokušaju popraviti svoj bodovni konto i pokažu da su povratili igru i energiju koja im je u jesenjem dijelu prvenstva i donijela zasluženo treće mjesto, na krilima koje su upravo u našem posljednjem gostovanju na sarajevskoj Grbavici ubilježili vrijedan trijumf.

FK Velež Mostar – FK Igman Konjic 2:0

Stadion Rođeni u Mostaru
Gledalaca:
2500
Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka)
Žuti kartoni: Lohan (Velež), Bešagić, K. Hebibović, Džanković (Igman)
Strijelci: 1:0 Haskić (19.), 2:0 Hrkač (35.)

FK Velež Mostar: Hadžikić, Oreč, D. Halilović (89. Mlinarić), Hrkač, Suljić, Lohan (63. Pršeš), Šikalo, Haskić (76. Džafić), E. Halilović (63. Šturm), Vehabović (76. Peco), Gholami
Trener: Dean Klafurić

FK Igman Konjic: Ćeman, Mešinović (63. Mešić), Bešagić, A. Hebibović (63. Pirić), Ahmetović (73. Brekalo), Čubrilo, K. Hebibović, Dupovac, Buturović, Džanković (85. Džumhur), Janketić
Trener: Edis Mulalić

Bravo Rođeni!



Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
19 Marta, 2024
Tags: , ,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *