FK Velež Mostar

09. maj se obilježava kao Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, dok se u Bosni i Hercegovini ovaj dan obilježava i kao Dan Zlatnih ljiljana, najboljih sinova koje je naša domovina dala.

Danas su predstavnici Fudbalskog kluba Velež Mostar polaganjem spomen vijenaca na mostarskim Šehitlucima, odali priznanje i zahvalnost najboljima od nas, onima koji su dali ono najvrijednije što jedan čovjek može dati za odbranu slobode, suvereniteta, nezavisnosti i časti naše domovine – vlastite živote.

Zbog svega navedenog, dužni smo da čuvamo sjećanje na njih, ali i da gledamo prema naprijed te da se svakodnevno svojim znanjem, upornošću i radom borimo za bolje sutra svih nas, kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna. Čuvajmo i njegujmo vrijednosti multikulturalne, multinacionalne, suverene, cjelovite i nezavisne države Bosne i Hercegovine.

Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara…Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

admin
9 Maja, 2024
Tags: ,