Važne pobjede juniora i kadeta, pjetlići osvojili turnir na Zlatiboru

05.05.2019.

Ovaj vikend svoje prvenstvene obaveze imale su i selekcije Omladinske škole FK Velež „Muhamed Mujić“, a postignuti su sljedeći rezultati:

Juniori Veleža koji se takmiče u okviru Premijer  lige BiH jučer su upisali važnu pobjedu protiv FK Sarajevo, u okviru 22. kola, rezultatom 2:1. Strijelci za Rođene bili su Agović i Alagić, dok je za goste pogodio Hasanović.

Na tabeli, juniori Veleža se nalaze na 11. mjestu sa 25 bodova, četiri boda više od Slavije koja je u prošlom kolu slavila u međusobnom duelu rezultatom 2-0, i koja se trenutno nalazi u zoni ispadanja, na 13. mjestu.

U narednom kolu, juniori Veleža igraju protiv gradskog rivala Zrinjskog, na stadionu Pod Bijelim brijegom, koji se nalazi na 1. mjestu.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kadeti Veleža su nakon poraza u prošlom kolu protiv Posušja (1:3) danas gostovali u Konjicu kod ekipe Igmana, gdje su bili pred imperativom pobjede, kako bi došli na korak od trećeg uzastopnog osvajanja 1. mjesta u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug.

Rođeni su danas u tome i uspjeli, upisavši pobjedu rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac bio je Sijamija, dok je jedan gol dao K. Salčin.

rema

Na tabeli, kadeti Veleža drže 1. mjesto sa 46 bodova, 11 bodova više od drugoplasiranog Tomislava koji ima tri utakmice manje. Naredna dva kola kadeti su slobodni.

Juniori koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug danas su odigrali bez golova protiv Igmana. Na tabeli, juniori se nalaze na 4. mjestu sa 31 bodom.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Selekcija pjetlića FK Velež osvojila je turnir na Zlatiboru, koji se održavao u periodu od 02.05. do 05.05.2019. godine. Rođeni su u polufinalu nakon penala bili bolji od FK Crvena zvezda (1-1, nakon penala 6-5), da bi u finalu savladali Čukarički sa 2:1.

Iskrene čestitke dječacima koje su predvodili trener Elvis Ćorić i vođa puta Almir Prguda.

_ _ _ _ _ _  __ _  _ _

Pretpioniri i pioniri Veleža su ugostili svoje vršnjake iz Igmana. Pretpioniri su remizirali rezultatom 1:1 (Kurtović Nedim), dok su pioniri Igmana bili bolji rezultatom 0:2. U prošlom kolu mali Rođeni su gostovali kod ekipe Rame, čiji su pretpioniri upisali pobjedu rezultatom 2:1 (Škaljić Nirmel), dok su pioniri Veleža bili bolji rezultatom 1:0 (ag).

Na tabeli, pretpioniri Veleža se nalaze na 2. mjestu, dok su pioniri trenutno na 5. mjestu. U narednom kolu mali Rođeni igrat će protiv HNK Branitelj

#MUSVDG