FK Velež Mostar

Ovakva podrška nam mnogo znači jer želimo da nastavimo naš razvoj i opet izborimo plasman u evropska takmičenja, istakao je direktor kluba Džemil Šoše

FK Velež je hit kvalifikacija za Ligu konferencije, izbacio je i slavni AEK, a cilj tima iz Mostara je da svake sezone odigra što više evropskih mečeva! Borba na više frontova izmorila je “Rođene” ovog ljeta, pa su trenutno u donjem dijelu tabele Premijer lige BiH, ali uz podršku novog sponzora, kompanije Mozzart, žele da se vrate u sam vrh i izbore još jedan nastup u Evropi.

Bajka poslije eliminacije AEK-a nije imala sretan kraj, jer je švedski Elfsborg bio bolji u dvomeču trećeg kola, ali ekipa je pokazala da ima veliki potencijal. To je prepoznao i regionalni lider u priređivanju igara na sreću, pa je potpisan ugovor o sponzorstvu na pet godina!

“Izuzetno sam sretan i zadovoljan što smo nakon konstruktivnih razgovora došli do uspostavljanja saradnje sa jednom renomiranom firmom kao što je Mozzart. Podrška nam u ovom trenutku mnogo znači jer želimo da nastavimo razvoj Kluba i da plasman u evropska takmičenja postane realan cilj svake sezone. U ime cijelog Kluba želim da se zahvalim Mozzartu na povjerenju”, istakao je direktor Kluba Džemil Šoše.

Mostar je jedan u nizu gradova u kojima je Mozzart nastavio svoju društveno odgovornu misiju i ulaganje u sportske kolektive.

Rukovodilac Sektora marketinga u kompaniji Mozzart, Tamara Đajić izrazila je uvjerenje da će se na stadionu Rođeni opet igrati sjajan fudbal ove sezone.

“FK Velež je Klub sa dugom tradicijom, koji je ovog ljeta ponovo skrenuo pažnju evropske javnosti. Vjerujemo da je to samo početak jedne lijepe priče i da će se u Mostaru tek slaviti historijski trijumfi. U Mozzartu će uvijek imati vjernog navijača, a radujemo se zajedničkim akcijama u narednom periodu”, naglasila je Tamara Đajić.

Cilj ove kompanije je da obezbijedi finansijsku podršku za sportske kolektive širom zemlje, a pogotovo za premijerligaše. Mozzart je prethodnih nedjelja postao sponzor Željezničara iz Sarajeva, Leotara iz Trebinja, prijedorskog Rudara, ženske odbojkaške reprezentacije BiH, HŠK Zrinjski, a i FK Velež je sada dobio snažan vjetar u leđa.

#musvdg

Fazlija Puzic
12 Oktobra, 2021

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *