Velika pobjeda Veleža na Grbavici protiv Željezničara

07.12.2019. (Photo: fkzeljeznicar.ba)

U Sarajevu je danas odigrana utakmica 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Velež. Na kraju, Rođeni su upisali veliku pobjedu rezultatom 0:2, te tako prekinuli dugu tradiciju koja je trajala 31 godinu i na najbolji mogući način završili jesenji dio sezone 2019/20.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bobić – Ćosić, Zvonić, Manev, Ćivić – Vehabović, Hasanović – Cvijanović, Behram, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Bogdanović, Alagić, Mrgan, Dario, Ovčina, Kalezić i Berisha.

Na drugoj strani, trener Amar Osim na teren je poslao sljedećih 11: Kjosevski, Stevanović, Sipović, Bogičević, Pavić, Sadiković, Alispahić, Mujezinović, Bojo, Veselinović, Krpić

Domaći su ofanzivno krenuli prema golu Veleža, ali nisu uspjevali stvoriti veću opasnost za Bobića. Na drugoj strani, Rođeni iskorištavaju prvu priliku preko Fajića u 21. minuti, koji se odlično snalazi pred golom Kjosevskog nakon kornera. To je bila najbolja dobrodošlica za Red Army, koji je par minuta prije gola ušao na stadion i gromoglasno pozdravio gol.

Photo: SportSport.ba

Do kraja poluvremena gledali smo napade Željezničara, ali se Velež organizovano branio, a sve što nije odbrana na vrijeme otklonila, tu je bio danas raspoloženi Bobić. Tako se na odmor otišlo sa prednošću Veleža.

Drugo poluvrijeme donijelo je sličnu igru kao i u prvom poluvremenu. Željo je napadao, ali nije uspjevao da savlada odličnog Bobića. U 62. minuti izvršena je prva izmjena, Dario je zamjenio Behrama, a Ćivić je otišao u vezni red, što će se kasnije pokazati kao odličan potez.

Kod domaćina Sadiković je probao, a na drugoj strani i Cvijanović, ali bez uspjeha. Ipak, precizniji je u 68. minuti Ćivić, koji tako dovodi Velež u prednost od 0:2. Lijep udarac lijevom nogom završio je u desnom uglu gola Kjosevskog za veliko slavlje igrača i navijača Veleža.

Do kraja utakmice priliku za igru dobili su Alagić i Kalezić koji su zamjenili Hasanovića u 79. i Cvijanovića u 87. minuti. Rođeni su opreznom igrom priveli utakmicu kraju, te tako upisali veliku i važnu pobjedu protiv starog sportskog rivala, FK Željezničar rezultatom 0:2.

Photo: SportSport.ba

Ovom prilikom zahvaljujemo se FK Željezničar na gostoprimstvu.

Bravo Rođeni!