Remi bez golova između Veleža i Metalleghea

Danas je odigrana utakmica 8. kola Prve lige FBiH u kojoj su se na Stadionu Rođeni susreli Velež i Metalleghe. Nakon 90 minuta igre, nije bilo golova, završilo je 0:0.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu : Bobić – Biševac, Zvonić, Zeljković, Dario – Ćosić – Vehabović, Behram – Mujezinović, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Tipura, Alikadić, Mešanović, Mrgan, Vignati, Cvijanović i Ovčina.

Rođeni su od prve minute krenuli prema golu gostiju, koji su se orijentisali samo na odbranu svog gola. Svoje udarce su probali Biševac u 8. minuti, zatim Behram i Vehabović u 10. i 13. minuti, ali bez promjene rezultata. Fajić je u 15. minuti dobro reagovao nakon jednog kornera, ali njegov šut zamalo odlazi preko gola Muratspahića.

Nakon toga, Brandao je probao u 19. minuti, da bi u 25. minuti Rođeni imali lijepu priliku preko Fajića i Vehabovića da dođu do prednosti, ali na kraju mreža gostiju ostaje netaknuta. Pred kraj poluvremena Behram je prošao po desnoj strani, nakon čega je uputio loptu pred gol, ali je odbrana Metalleghea dobro reagovala. Tako se na poluvrijeme otišlo bez golova, 0:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu. Gosti u 47. minuti prvi put šutiraju preko Pljevljaka, Bobić na mjestu. Ubrzo se opet Pljevljak našao u šansi, ali opet Bobić dobro reaguje. U 50. minuti prva izmjena, Brandao je ustupio svoje mjesto Harisu Ovčini, a ubrzo je Cvijanović zamjenio Vehabovića.

Rođeni su polako sve više pojačavali pritisak na gol gostiju, te su tako nakon jedne gužve u 61. minuti pogodili prečku. U 68. minuti fair play potez gostiju, koji su prekinuli napad jer je Ćosić ostao na terenu. Taj potez su domaći navijači nagradili aplauzom. U 75. minuti trener Rahimić je izvršio treću izmjenu. Umjesto Mujezinovića u igru je ušao Vignati, koji se odmah našao u šansi nakon kornera, ali njegov udarac ide preko gola gostiju.

Do kraja utakmice Rođeni nisu uspjeli doći do gola, tako da je završeno remijem bez golova, 0:0.