Velež slavio u Čapljini, Behram dvostruki strijelac

Danas je na stadionu Bjelave u Čapljini odigrana utakmica 25. kola Prve lige FBiH između ekipa Čapljine i Veleža. Na kraju, pobjeda Veleža rezultatom 3:2. Dvostruki strijelac bio je Seid Behram, dok je jedan gol dao i Salko Mujanović. Za domaćine su pogađali Buhač i Begić.

Rođeni su danas istrčali u sljedećem sastavu : Bobić – Dario, Mrgan, Kuduzović, Mešanović – Zvonić – Behram, Mujezinović – Kulović, Mujanović, Brandao. Na klupi su bili Tipura, Doljančić, Imamović, Isić, Rodrigo, Alikadić, Ćosić.

U prvom poluvremenu smo gledali dobru i otvorenu utakmicu, gdje smo vidjeli dva gola i dva crvena kartona. Ipak, krenimo redom.

U 5. minuti Buhač je prošao po desnoj strani, ubacuje loptu, ali odbrana Veleža dobro reaguje. Nakon toga, Rođeni odgovaraju preko Mujezinovića u 9. i Mujanovića u 11. minuti, ali je golman Popović bio na visini zadatka.

U narednim minuta sudija Topuzović pokazuje dva crvena kartona. Prvo je u 13. minuti Popović nakon prekršaja nad Brandaom, kao zadnji igrač odbrane, morao ranije pod tuš, da bi za njim krenuo i Kulović u 19. minuti, nakon udaranja protivničkog igrača. I nakon toga se nastavilo sa otvorenom igrom. Leko u 22. minuti nakon odličnog udarca pogađa prečku gola Bobića.

Ipak, prvi do gola dolaze Rođeni u 27. minuti. Mešanović na lijevoj strani krajnjim naporom zadržava loptu u terenu, dodaje Mujezinoviću koji na visini 16-erca upošljava Mujanovića, koji lijepim udarcem trese mrežu domaćina.

Nakon toga, Dario prolazi po desnoj strani, ubacuje loptu u sredinu 16-erca gdje se nalazio Mujanović, ali njegov šut brani Popović. Čapljina je u 35. minuti zaprijetila nakon prekida. Mikitek dobro ubacuje loptu na drugu stativu gdje se nalazi Karačić, ali je Bobić dobro intervenisao.

Pred sami kraj prvog poluvremena Velež dolazi do drugog gola. Mešanović je odlično ušao u sredinu sa lijeve strane, dodao Behramu, koji rezantnim udarcem sa oko 25 metara postiže prelijep gol. Bilo je to 2-0 za Rođene, i rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

I u drugom poluvremenu smo gledali otvorenu i dobru utakmicu. Mikitek u 51. i Leko u 58. minuti zaprijetili su golu Bobića, dok je na drugoj strani Brandao u dva navrata oprobao svoj šut, bez uspjeha.

Ipak, domaćin dolazi do gola u 63. minuti. Precizan je bio Buhač, koji iskosa sa lijeve strane pogađa mrežu Veleža. Nakon primljenog gola, trener Rahimić radi prvu izmjenu. Umjesto Mujanovića u igru je ušao Tarik Isić.

Brandao je u 68. minuti dobro šutirao, Pavlović brani, koji ništa nije mogao u 69. minuti kada je Seid Behram zatresao mrežu po drugi put. Ubrzo nakon gola, Imamović je zamjenio Mrgana. U 76. minuti Behram je mogao i do trećeg gola, ali je loše šutirao.

U 78. minuti trener Rahimić radi treću izmjenu. Umjesto Daria u igru je ušao Alikadić. Mujezinović je imao priliku da se upiše u listu strijelaca, ali je golman Popović dobro reagovao. U 84. minuti Begić je iskoristio jednu grešku odbrane Veleža i smanjio prednost na 3-2.

Pred sami kraj Čapljina je imala priliku doći do izjednačenja nakon slobodnog udarca na ivici 16-erca. Nakon udarca Leke, nastala je gužva nakon koje je Rodin pogodio gol Bobića, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd !

Na kraju, zaslužena pobjeda Veleža rezultatom 3:2. 

Bravo Rođeni !