Velež slavio protiv Travnika u finalu turnira „Kenan Memija“ u Fojnici

Danas je na rasporedu bila završnica 22. Memorijalnog turnira Kenan Memija, koji se igrao u Fojnici u čast na bivšeg igrača FK Fojnica i Zlatnog ljiljana ARBiH koji je poginuo u novembru 1993. godine.

U finalu su se sastali Velež i Travnik, a na kraju su salvili Rođeni rezultatom 4:0. Strijelci su bili Tatar, Mujezinović, Čustović i Zvonić.

Rođeni su danas istrčali u sastavu : Abdihodžić – Doljančić, Isić, Zvonić, Ćosić – Vasić, Panesso – Tatar, Klarić, Mujezinović – Brandao.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri obje ekipe, s tim da je Velež malo bolje otvorio utakmicu, a kasnije Travnik uspio uspostaviti ravnotežu. Trener Ibro Rahimić bio je prisiljen vrlo brzo uraditi prvu izmjenu. Umjesto Panessa, koji je osjetio bolove, u igru je ušao Ćemalović. Ta izmjena jo dovela do male rokade u timu, jer se Ćosić „vratio“ u sredinu terena, a Dino Ćemalović zauzeo mjesto na lijevom beku.

U 37. minuti Velež dolazi do prednosti od 1-0. Precizan iz slobodnog udarca bio je Kerim Tatar. Sa tim se rezultatom otišlo na odmor. Zanimljivo, pokazano je šest žutih kartona, od toga pet za igrače Travnika, dok je kod Rođenih požutio Mujezinović.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju Rođeni, i preko Mujezinovića dolaze do 2:0 u 55. minuti. Nakon toga, umjesto Vasića u igru je ušao Memić, a zatim Klarić ustupa mjesto Čustoviću.

Velež u 80. minuti preko Čustovića dolazi do trećeg gola, a u 82. minuti nakon penala kojeg je izborio Brandao, Zvonić postiže gol za 4:0 !

Do kraja nije bilo promjena, tako da je Velež pobjedom 4-0 osvojio 22. Memorijalni turnir Kenan Memija. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mehmed Ćosić, dok je Mustafa Mujezinović najbolji strijelac turnira.

Ekipa se sada vraća u Mostar, gdje će se odraditi završna faza priprema, kako bi se Olimpik dočekao u optimalnoj formi. Naredna prijateljska utakmica na rasporedu je u srijedu, 26.07.2017. godine, kada će na Stadionu Rođeni ( 18h ) gostovati ekipa Igmana iz Konjica, koju predvodi trener Adis Obad.