Velež slavio protiv Rudara u finalu turnira u Župči

Danas su se u finalu 22. Memorijalnog turnira šehidima i poginulim sportistima u ARBiH, koje se igra u Župči, sastali Velež i Rudar Kakanj. Slavili su Rođeni rezultatom 4:2, te tako osvojili turnir.

Rođeni su krenuli u sastavu : Rahimić – Doljančić, Mrgan, Kuduzović, Ćosić – Panesso, Rodrigo, Vasić – Tatar, Brandao, Mujezinović.

Odlično prvo poluvrijeme odigrali su fudbaleri Veleža. Od samog početka su se postavili visoko na terenu, radili presing, te tako konstatno dolazili do prilika pred golom Rudara.

U 24. minuti centaršut Doljančića završava iza leđa golmana Rudara. Za svaki slučaj, tu je bio i Brandao. Nakon toga, Mujezinović sjajno šutira u 37. minuti za vodstvo od 2:0. Samo minutu prije gola, Panesso je imao sjajnu solo akciju koju na kraju nije završio golom.

Pred sami kraj poluvremena, grešku odbrane Rudara iskoristio je Brandao za sigurnih 3:0. Rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Prve minute drugog poluvremena Rođeni su otvorili sa izmjenama. Umjesto Mrgana, Panessa i Mujezinovića ušli su Memić, Isić i Čustović. U 56. minuti Brandao povisuje na 4:0, nakon čega zajedno sa Vasićim napušta teren a priliku za igru dobivaju Klarić i Avdić.

Sredinom drugog poluvremena priliku za igru dobili su Alikadić, Obradović, Simić i Gosto umjesto Doljančića, Rodriga, Ćosića i Kuduzovića.

U 71. minuti Rudar Kakanj smanjuje na 4-1, a u 85. minuti i na 4-2, što se na kraju pokazalo konačnim rezultatom.

Edis Rahimić proglašen je najbolji golmanom turnira, dok je Brandao najbolji igrač.

RAHA

Rođeni sada putuju u Fojnicu, gdje će boraviti narednih sedam dana. Naredni vikend, 22. i 23. 07. na rasporedu je 22. Memorijalni turnir „Kenan Memija“. Pored Veleža i domaćina Fojnice, nastupit će Olimpik i Travnik.