Velež slavio protiv Igmana

Danas je na Stadionu Rođeni odigrana utakmica 26. kola Prve lige Federacije BiH između Veleža i Igmana iz Konjica. Nakon 90 minuta igre, Rođeni su slavili 3:1. Strijelci su bili Ćosić, Brandao i Behram, dok je za goste pogodio Džafić.

Rođeni su danas istrčali u sastavu : Bobić – Dario, Kuduzović, Imamović, Mešanović – Zvonić – Behram, Lucas – Ovčina, Brandao, Mujanović. Na klupi su : Tipura, Alikadić, Mrgan, Rodrigo, Isić, Doljančić, Ćosić.

Sa druge strane, Nedim Jusufbegović je odabrao sljedeće igrače: Voloder, Mehić, Šabanović, Islamagić, Lukomirak, Drljević, Graho, Zeljković, Sultanić, Handžić, Džafić. Na klupi su : Cero, Košpo, Albijanić, Razić, Džajić, Pajić, Salčinović.

U prvom poluvremenu nije bilo previše prilika. Igman se organizovano branio, dok je Velež pokušavao pas igrom, koja nije bila brza, da dođe do gola Volodera. Najveća prijetnja golu Igmana bila su dva udarca Lucasa, u 10. i 43. minuti, dok je i Dario zaprijetio u 23. minuti. Na drugoj strani, gosti su zaprijetili u 34. minuti, ali se Džafić i Graho nisu najbolje snašli.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju sa izmjenom. Umjesto Imamovića u igru je ušao Ćosić, koji je zauzueo mjesto u sredini terena, a Zvonić se vratio u odbranu. U 60. minuti priliku za igru dobio je i Tarik Isić umjesto Lucasa.

Rođeni do gola dolaze u 64. minuti. Behram je izveo slobodan udarac, Voloder je nesiguran, što koristi Ćosić na drugoj stativi. Ipak, gosti odmah uzvraćaju preko Džafića u 68. minuti nakon kornera.

Nije dugo trebalo da Rođeni opet vrate prednost. Brandao je u 72. minuti pogodio mrežu, i tako se prvi put upisao u listu strijelaca, u drugom dijelu prvenstva. Nakon gola, trener Rahimić radi treću izmjenu. Umjesto Mešanovića u igru je ušao Maid Mrgan.

Do kraja utakmice, Behram je sjajnim lob udarcem pogodio za konačnih 3:1 za Velež.